IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA TRAŽI SEZONCE: Za sobaricu početna plata 750 eura, nedostaje čak 20.000 radnika… (foto)

Iako su plate i dnevnice veće nego prethodnih sezona, radnici iz Crne Gore odlaze na primamljivije destinacije

Sezonski radnici nedostaju u brojnim državama u svijetu i regionu, naročito pred ljetnu sezonu. Takav slučaj je i u Crnoj Gori, nedostatak radne snage brine sve ugostitelje, tako da nije ni čudo što su društvene mreže prepune oglasa za posao.

Na društvenoj mreži Instagram osvanuo je oglas u kojem poslodavac traži sobaricu za rad u jednom hotelu na primorju. U oglasu je navedeno da je obezbijeđen smještaj, hrana i dva slobodna dana, piše Blic.

– Potrebna sobarica za rad u hotelu u blizini Budve. Startna plata 750 evra. Obezbijeđen smještaj i hrana u sklopu objekta, 40 sati nedjeljno, dva slobodna dana. Obavezno poslati CV sa fotografijom – napisano je u oglasu.

Čitaj još:   VELIKI POŽAR: Desetine hiljada ljudi evakuisano, gore kuće, hoteli... (foto, video)

Kako prenose “Vijesti”, iako su plate i dnevnice veće nego prethodnih sezona, radnici iz Crne Gore odlaze na primamljivije destinacije na kojima mogu da zarade više novca i imaju bolje uslove za rad. Iz Zavoda za zapošljavanje tvrde da je prošle godine nedostajalo oko 20.000 sezonskiH radnika, a slične brojke nažalost očekuju i u ovoj.

izvor: vijesti.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more