IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HANKA PALDUM se oprostila od bivšeg supruga Muradifa Brkića MUFTE: “Neka njegova duša pronađe najljepše mjesto u Dženetu”… (foto)

Nakon teške bolesti i borbe za opravak od posljedica moždanog udara, jučer nas je napustio profesor Muradif Brkić, nekadašnji direktor Sarajevo-diska, napisala je najpoznatija bh. pjevačica Hanka Paldum.

Iako u svojoj objavi nije spomenula da je riječ o njenom bivšem suprugu, ponzato je da se lijepa Hanka pred polazak u srednju školu sa roditeljima se preselila u Sarajevo. Tada je važila za jednu od najljepših djevojaka u Sarajevu, zbog čega je tokom pohađanja srednje trgovačke škole non-stop bila na meti udvarača.

– Mladost i tinejdžerski dani period su kada se bude ljubav i prve emocije. Imala sam simpatije, a uvijek su me privlačili fini i kulturni momci koji su po nečemu odudarali od okoline. U to vrijeme nije bilo pristojno javno ispoljavati emocije jer bi nas obuzimali stid i sramota…

Bilo je dosta momaka koji su pokušavali da me osvoje i koji su bili zainteresovani za mene, ali ja sam ih izbjegavala jer sam se plašila ljubavi, znajući šta ona sa sobom nosi. Moj prvi momak bio je zapravo moj muž, s kojim sam se u početku samo družila“, pričala je Hanka.

Čitaj još:   POPOVI SE OTELI KONTROLI : Crnogorska policija pohapsila sveštenike SPC- a zbog litija---

“Majka mi nije dozvoljavala da se zadržavam dugo napolju, pa smo se najčešće viđali na putu od kuće do škole. Muradif je u periodu kada smo se upoznali bio student književnosti, a ja sam još bila srednjoškolka. U samom startu je bio veoma učtiv i imao je divne manire. Često smo poslije škole išli zajedno na kafu i limunadu, osvajao me je polako i dugo, pa mu je pošlo za rukom da se zaljubim u njega”, ispričala je svojevremeno Hanka.

1976. godine vjenčala se za Muradifa u Duvnu, mjestu u kome je odrastao. Nakon stupanja u bračne vode sa svojim suprugom osnovala izdavačku kuću Sarajevo disk, za koju je objavila neke od svojih najvećih hitova.

izvor: pressmediabih.com

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more