IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Tužilaštvo neće pokrenuti postupak protiv MILA Đukanovića: Nema osnova za pokretanje postupka protiv Đukanovića zbog intervjua na “Anteni M”… (foto, video)

Više državno tužilaštvo (VDT) u Podgorici ocijenilo je, nakon uvida u intervju koji je Anteni M dao bivši predsjednik države Milo Đukanović, da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo koga, zbog bilo kojeg krivičnog djela.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 28, 05. 2024… 19: 42… Tužilaštvo neće pokrenuti postupak protiv MILA Đukanovića: Nema osnova za pokretanje postupka protiv Đukanovića zbog intervjua na “Anteni M”… (foto, video)

Nema osnova za pokretanje postupka protiv bivšeg predsjednika Crne Gore Mila  Đukanovića zbog intervjua koji je dao Radiju Antena M, saopšteno je iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

“U predmetu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici koji je formiran povodom intervjua koji je „Antena M“ dao M.Đ. a koji je od strane Uprave policije dostavljen na ocjenu Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, radi preispitivanja eventualnog postojanja elemenata bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti,  tužilaštvo je ocijenilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kojeg lica, zbog bilo kojeg krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužno”, navodi se u saopštenju VDT Podgorica.

Podsjećaju da je VDT dalo nalog Upravi policije da od „Antena M“ pribavi i dostavi Visem državnom tužilaštvu u Podgorici intervju u elektronskoj formi.

epa10268929 President of Montenegro Milo Djukanovic speaks during a joint press conference with his Polish counterpart (not pictured) following their meeting at the Belweder Palace in Warsaw, Poland, 27 October 2022. EPA-EFE/ANDRZEJ LANGE POLAND OUT

“Uprava policije obavijestila je tužilaštvo da intervju u elektronskoj formi nije dostavljen, zbog čega je Više državno tužilaštvo u Podgorici, kako bi se isključila mogućnost video montaže i drugih oblika falsifikovanja snimka, dalo naredbu vještaku odgovarajuće struke da izvrši izuzimanje predmetnog snimka sa javno dostupne internet platforme i da nalaz i mišljenje o autentičnosti istog…

Čitaj još:   PUCA SVE U "ZADRUZI 7"! Mensur Ajdarpašić OČITAO LEKCIJU Mileni Kačavendi- kuma satjerana u ćošak... (foto, video)

Nakon što je vještak postupio po naredbi tužilaštva, te nakon izvršenog uvida u predmetni intervju i njegove analize, tužilaštvo je ocijenilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kojeg lica, zbog bilo kojeg krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti”, zaključuju u VDT-u Podgorica.

Đukanović je krajem aprila u intervjuu Anteni M kazao da “živimo u zatrovanoj atmosferi”, te da će se “ćeranija po Crnoj Gori nastaviti”. Poručio je da je dužan da na to upozori, jer je “crnogorsko društvo društvo osvetnika”.

“To nije karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta”, rekao on, i dodao da “u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina”.

“E, ko to ne zna, taj ne razumije kako je opasno kad vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam. Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svijest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete. Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta. I jako griješi ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sjutra”, kazao je tada Đukanović. (A.O.)

Čitaj još:   Rusija možda gubi rat u Ukrajini ali ga dobija u Crnoj Gori- NATO članici...

BONUS VIDEO, Antena M- Video poruka Mila Đukanovića

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more