IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zbog POZIVA za ODLAZAK u SREBRENICU- Vučić tvrdi: “Elmedin DINO Konaković indirektno poziva na ubistvo”, ako me ubiju znajte da je on kriv… (foto, video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković indirektno pozvao na njegovo ubistvo…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 27, 05. 2024…20: 42… Zbog POZIVA za ODLAZAK u SREBRENICU- Vučić tvrdi: “Elmedin DINO Konaković indirektno poziva na ubistvo”, ako me ubiju znajte da je on kriv… (foto, video)

ALEKSANDAR Vučić je komentirao u emisiji “Ćirilica” Konakovićeve izjave, u kojima je spomenuo da Vučić treba doći u Srebrenicu 11. jula ili u Ujedinjene narode, gdje će se obilježavati godišnjica genocida.

Vučić je ovo protumačio kao poziv na atentat.

“Pročitao sam te izjave, ali nisam mogao gledati. Objasnit ću u nekoliko tačaka. Prva je da je za sve kriv Vučić, što je, po njima, u redu. Druga stvar je da su toliko nervozni zbog rezultata glasanja da se Konaković usudi pozvati na moje ubistvo”, naveo je Vučić.

Čitaj još:   SPREMITE SE NA MINUSE I SNIJEG: Danas biće UŽASAN DAN, razlog da UOPŠTE NE IZLAZITE! (foto)

Rekao je da Vučić može doći, sa zastavom ili bez nje, 11. jula u Srebrenicu ili u UN.

“Ja sam bio u Srebrenici 11. jula, pognuo sam glavu pred spomenikom, ali ne pred kamenicama, flašama i nogama. Hvala mu na tom pozivu, da budem ubijen. Ako se odazovem i budem ubijen, znajte da je kriv Konaković”, izjavio je Vučić.

izvor Klix.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more