IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Vukmirović: Klovnovska prolaznost- “Milanče je, pak, svoju političku sudbinu potražio u srpskom zabavno– rekreativnom programu… ” (foto) 

Milan Knežević, alijas Milanče. Političar bez iole uvaženije uhljebljeničke titule u sadašnjoj crnogorskoj vlasti…

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, srijeda, 29, 05. 2024… 11: 42… ŽELJKO Vukmirović: Klovnovska prolaznost- “Milanče je, pak, svoju političku sudbinu potražio u srpskom zabavno– rekreativnom programu… ” (foto) 

Milanče je, pak, svoju političku sudbinu potražio u srpskom zabavno – rekreativnom programu, tik uz srpskog predsjednika Vučića kao doajena žanra groteske, inače jedne naročito iskrivljene slike stvarnosti koja dominira tamošnjom medijskom scenom.

Piše: Željko Vukmirović

Nezahvalna je karijera zabavljača. Izližu se štosovi, stare šale postanu samo stare, od spontanog smijeha ostanu tek usiljeni aplauzi da ispeglaju prostor. A onda se pogase svijetla pozornice, pomračenje je konačna destinacija. I sudbina svakog poštenog klovna zaglavi u skidanju šminke. Bespoštedna prolaznost.

Tako i Milan Knežević, alijas Milanče. Političar bez iole uvaženije uhljebljeničke titule u sadašnjoj crnogorskoj vlasti. On je, pak, svoju političku sudbinu potražio u srpskom zabavno – rekreativnom programu, tik uz srpskog predsjednika Vučića kao doajena žanra groteske, inače jedne naročito iskrivljene slike stvarnosti koja dominira tamošnjom medijskom scenom.

Probao je Milanče i sa frontalnim nastupom na okupljanju Vučićevih pristalica ispred srpske Skupštine, probao je i sa primanjem ordena srpske zastave, probao je i sa molebanom i sa srpskom crkvom, trudio se, služio, odrađivao, dodvoravao, izgarao, a onda i ugasio u navodno zabavnoj emisiji. I to nedaleko od Jelene Karleuše, na svega par metara od materijala punjenog silikonima i zajedljivošću. Kad te neće, baš te neće…

Čitaj još:   DRITAN Abazović NE PLAĆA KIRIJU I IGNORIŠE TENDER... (foto)

Istina je da je Milanče imao briljantnu karijeru pred članstvom svoje partije od kojih je većina umrla u duši nakon saznanja o Staljinovoj smrti, a početak ratnih 90- tih godina prošlog vijeka nikad nijesu prežalili. I koji se nikad neće odljubiti od Putina.

Istina je i da je redovno obezbjeđivao zabavne priloge u crnogorskoj Skupštini. Istina je i da je znao da bude smiješan. Ili samo da ispadne smiješan. A istina je i da se ovih dana sreo sa gašenjem svjetla pozornice, suočen sa lošim prolaznim vremenom.

Isključiva odanost jednom političkom partneru vodila ga je kroz niz poraza. Ovaj posljednji i budvanski je još i bezazlen i skoro nikakav u odnosu na mnoge prethodne. Sudar s licemjerjem Andrije Mandića je već preveliko breme. Ima tu i nešto od fotelje, a i nešto od raznih stolica.

Milančetu neka pjeva Karleuša. Ili kako se već zove to što ta osoba radi…

Dok mu se sa vrha vlasti podsmjehuje lik od juče, apostol od prekjuče, koji ne može ni da bar malo sakrije kako ga politika uopšte ne zanima. I koji do jeseni ima sasvim dovoljno vremena da sa pozicije premijera škrbne još koju kintu s budžetskog računa.

Čitaj još:   ONA JE LJEKOVITA, A ZAPOSTAVLJENA VOĆKA: Poboljšava varenje, snižava holesterol, sprečava anemiju. a TO JE...

Milančeta čeka sva nezahvalnost karijere jednog zabavljača. I skidanje šminke.

Obična bespoštedna klovnovska prolaznost…

izvor Portal aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more