IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Da li Rajo izdaje nebesko srBstvo za zemaljsku fotelju? (foto)

Gostovanje MILANA Kneževića sa ALEKSANDROM Vučićem i nalozi koje mu je uputio beogradski gazda tiču se i dosadašnje prve uzdanice režima u Beogradu Andrije Raja Mandića, kome je na ovaj način poručeno da centrala ”srpskog sveta” na njega više neće računati ukoliko bude i dalje kalkulisao…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 30, 05. 2024… 12: 42… PODGORICA: Da li Rajo izdaje nebesko srBstvo za zemaljsku fotelju? (foto)

Srpski autokrata Aleksandar Vučić i visoki pripadnici njegovog kriminalno-terorističkog režima pokazali su u poneđeljak veče na jednoj od najistaknutijih propagandnih ispostava srpske BIA-e da im je Crna Gora ipak u vrhu političko-hegemonističke agende.

Tom prilikom, kako smo već pisali, sumanuti srpski autokrata promovisao je lidera DNP-a Milana Kneževića u svog novog prvog operativca za destabilizaciju Crne Gore u cilju njenog urušavanja i integrisanja u imaginarni velikodržavni projekat ”srpski svet”.

Vučić je Kneževiću već u petak veče dao prvi nalog, što je priznao na jednom od njegovih javnih gostovanja saopštivši da je razgovarao sa svojim novim operativcem broj 1 u Crnoj Gori. Poslušni Knežević je odmah zatim krenuo sa izvršavanjem naloga.

Predsjedništvo Kneževićevog DNP-a u subotu je jednoglasno donijelo odluku o suspenziji dalje podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjenja više zahtjeva, koji se ukratko svode na potpunu srbizaciju Crne Gore uvođenjem trobojke, srBskog jezika kao službenog, dvojnog državljanstva…

Međutim, gostovanje Kneževića sa Vučićem i nalozi koje mu je uputio beogradski gazda tiču se i dosadašnje prve uzdanice režima u Beogradu Andrije Raja Mandića, kome je na ovaj način poručeno da centrala ”srpskog sveta” na njega više neće računati ukoliko bude i dalje kalkulisao.

Čitaj još:   SNIMAK KAKO SU ČETNICI ODGOJILI SVOJ PODMLADAK I INSTALIRALI GA U INSTITUCIJE BiH: Mladi pripadnik Oružanih snaga BiH pjeva ČETNIČKE pjesme... (video)

Knežević je u gostovanju kod Milomira Marića kazao da je ’’Spajić njemu i Mandiću obećao da će Crna Gora biti uzdržana povodom Rezolucije o Srebrenici’’.

Međutim, Mandić je u utorak reagovao prilično konfuzno i neodlučno, maltene pravdajući Spajića.

”Želim da saopštim da smo predsjednik DNP-a Milan Knežević i ja zajedno prošli brojne bitke i da su one potvrdile da uvijek čujemo i vidimo isto, ali to ne znači i ne isključuje mogućnost da su ostali učesnici sastanka na drugačiji način razumjeli izrečeno”, naveo je Mandić na društvenoj mreži X.

Osim toga, nakon što je Spajić navodno prevario Kneževića i Mandića i nakon što je Crna Gora glasala za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, predsjednik Skupštine je bio prilično umjeren i nije najavljivao radikalne poteze.

U saopštenju nakon usvajanja Rezolucije ograničio se na klasičnu terminologiju – ’’uzdignuta čela, nastavljaju borbu za srpska prava’’, pri tom je prijetio kako će da uvede trobojku, dvojno državljanstvo, srBski jezik kao službeni… Ali o istupanju iz vlasti i rušenju Vlade nije bilo ni riječi.

Iz svega ovoga se da naslutiti da je Mandić ipak odlučio da ”povuče ručnu” kada je u pitanju bespogovorna poslušnost Beogradu i da agresivnu subverziju i poltronsku snishodljivost Aleksandru Vučiću prepusti mlađem kolegi profesionalnom Srbinu– Milanu Kneževiću. 

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 1. jun 2024. godine

U narednom periodu ostaje da se vidi da li će Rajo  ”izdati” nebesko srBstvo za zemaljsku fotelju. Uostalom, možda je predsjednik crnogorskog parlamenta konačno shvatio da bespogovorno slušanje naloga šizofrenog i destruktivnog beogradskog režima garantuje samo put u propast. (U.P.A.)

izvor aktuelno.me

 

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more