IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MARKO Tošić: DARIO Vraneš, PLJEVLJA pokušava, da predstavi kao jednonacionalnu sredinu, dosljedno se sprovodi agenda DF- a… (foto)

Šef Odborničkog kluba Demokratske partije socijalista Pljevlja, Marko Tošić, je gostujući u emisiji “Na kraju dana” kazao da su Pljevlja multietnički grad i da ne priliči predsjedniku Opštine da favorizuje jednu naciju i jednu vjeru.

“Da smo mi normalna sredina i normalna država, to ne bi bilo poželjno ponašanje za predsjednika jedne Opštine. Međutim u Crnoj Gori i u Pljevljima, sve je moguće. I nije ovo prva situacija da se sve to dešava.

Svojim djelovanjem u prethodnom periodu Dario Vraneš, ali i dio, parlamentarne većine koja ga podržava, Pljevlja u očima domaće i regionalne javnosti pokušavaju predstaviti kao primitivnu i jednonacionalnu sredinu. To Pljevlja nikada nijesu bila”, poručio je Tošić. 

On ističe da predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš svojim postupcima narušava multietnički sklad.

“Multijetnički sklad u Pljevljima je simbol Pljevalja u prethodnih nekoliko vijekova. Apsolutno sam saglasan da ovako djelovanje ide u tom pravcu. Ja sam siguran da ništa od toga nije slučajno. Većina građana koji građanski razmišljaju, vide o čemu se radi i razumiju koji je cilj ove parlamentarne većine.

Dosljedno se sprovodi agenda DF- a. Tu agendu dosljedno sprovodi i veći dio parlamentarne većine u Pljevljima iz jednog prostog razloga, jer je većina tih odbornika izašla iz istog šinjela iz kojeg je izašao Demokratski front”, poručio je Tošić. 

Tošić se osvrnuo i na izjavu bivšeg premijera Zdravka Krivokapića koji je rekao da se izjašnjava kao nacionalni Srbin ali da njega ne predstavlja DF.

“Znate li koliko puta ja u Pljevljima čujem tu izjavu od mojih sugrađana. Imam veliki broj prijatelja i ovdje i u Pljevljima. Jedni od najboljih prijatelja u Pljevljima su mi nacionalni Srbi. Oni se stide svojih samoproglašenih predstavnika u Crnoj Gori. To su ljudi koji vjeruju i žive građanske vrijednosti i podržavaju progresivne partije”, istakao je Tošić. 

Čitaj još:   Neki od novih detalja samoubistva Dr Violete: Smrt ima bliske veze sa mužem? (foto i video)

Za Tošića je vrlo problematično nepoštovanje države i simbola prvog čovjeka Pljevalja. Kako je kazao, najeklatantniji primjer je kada je nazvao Dan nezavisnosti “cirkuskom predstavom.”

“Mi smo predsjedniku tada uputili odborničko pitanje, da nam kaže da li će nastaviti sa praksom i organizovati proslavu 21. maja u Pljevljima i da li će ukrasiti grad državnim zastavama, kao što je bila praksa svih prethodnih godina.

Od predsjednika smo dobili odgovor da on ne bi ni znao da je 21. Maj Dana nezavisnosti Crne Gore, da ga mi našom intervencijom nismo posjetili i da proslava 21. maja Dana nezavisnosti Crne Gore predstavlja cirkusku prestavu. To je, ja mislim, primjer grube povrede, odnosno krivičnog dijela povreda ugleda Crne Gore”, kazao je Tošoć. 

Kao je kazao Tošić iz DPS- a su se obratili tada tužilaštvu i podnijeli krivičnu prijavu, što su uradili i iz Pljevljima i mislim da je i Socialdemokratske partijae

“Do dana današnjeg tužilaštvo čuti, a koalicioni partneri Darija Vraneša u Pljevljima, Pokret Evropa Sad, Demokrate, URA i SNP, koji se predstavljaju za građanske partije, prave se mrtvi”, kazao je Tošić. 

Za Tošića je tužno što već dvije godine Pljevlja ne proslavljaju jedan od najbitnijih državnih praznika.

“Nažalost, isto kao i prošle godine. Evo, već dvije godine za redom, lokalna vlast ne organizuje baš nikakvu proslavu 21. maja. Čak ni ove, ni prošle godine, ni jedna zastava u organizaciji lokalne samoprave nije istaknuta.

Nigdje u gradu i što je još slobodo mogu reći, šokantno, jer to riječ je o ljudima koji pokrivaju najznačajnije pozicije opštine Pljevlja, koja je treća najveća opština u Crnoj Gori, ni predsjednik Opštine, ni predsjednica Skupštine iz Demokratske Crne Gore građanima nijesu uputili ni čestitku povodom 21. maja.

Čitaj još:   NEBOJŠA Redžić: Što učinjeste, kukala vi majka! (foto, video)

To jasno govori u prilog tezi kada je u pitanju Demokratska Crna Gora da se oni u potpunosti slažu sa onim što govori i radi Dario Vraneš, pogotovo kada je u pitanju bio njegov stav prošle godine u vezi sa proslavom. I takvo dešavanje ne priliči nijednoj ozbiljnoj partiji u Crnoj Gori”, zaključio je Tošić. 

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more