IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS IZ STABILNOG U NESTABILNO VRIJEME: U DVA DANA PUNO Vjetra, sunca, i kiše… šta nas sve čeka do kraja nedelje… (foto)

Dnevna temperatura zraka od 23 do 29 °C,,, mogući su pljuskovi i grmljavina…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 01, 06. 2024…07: 42… DANAS IZ STABILNOG U NESTABILNO VRIJEME: U DVA DANA PUNO Vjetra, sunca, i kiše… šta nas sve čeka do kraja nedelje… (foto)

Danas će u biti sunčano, utros umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku regije ide nam vrijeme pretežno sunčano.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 6; Banja Luka, Livno 15; Sanski Most 16; Bihać, Sokolac, Zvornik 17; Široki Brijeg, Trebinje, Tuzla 18; Zenica 19; Bijeljina, Bugojno, Sarajevo, Srebrenica 20; Gradačac, Mostar 21; Neum 22;

Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura zraka oko 25 °C.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u subotu će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine i na jugozapadu Bosne.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14 stepeni, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stepeni.

Čitaj još:   Vremenska prognoza: Danas, oblačno sa pljuskovima i grmljavinom...

subota, 01.06.2024. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna, izraženije u Bosni. Stabilnije vrijeme pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, pri tome izbjegavati duže boravke na suncu, s obzirom na prognozirane visoke vrijednosti UV indeksa, naročito na planinama. Preporučuje se slojevito odijevanje. Opšta slike će biti lošija na jugu, usljed promjenljivijih vremenskih prilika.

nedjelja, 02.06.2024. godine
Biometeorološke prilike će se pogoršati. Nestabilnije vrijeme u odnosu na prvi dan vikenda, kod hroničnih bolesnika i meteoropata usloviće izraženije tegobe. Negativni efekti promjene biće osjetniji u poslijepodnevnim satima. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije, malaksalosti. Poželjno je ne izlagati se jačim fizičkim naporima.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 stepena C…

Čitaj još:   TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA: Ima poginulih...

izvor iBalkan,net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more