IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HABER KOJI JE RASTUŽIO BOSNU I HERCEGOVINU: Na Ahiret preselio Elvedin- Dino (Fikret) Begić, doskorašnji predsjednik Fudbalskog/ Nogometnog saveza BiH… (foto, video)

U Sarajevu je u 64. godini preminuo nekadašnji predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Dino Begić.

SARAJEVO: BiH, Sport, vijesti, petak, 01, 06. 2024… 19: 42… HABER KOJI JE RASTUŽIO BOSNU I HERCEGOVINU: Na Ahiret preselio Elvedin- Dino (Fikret) Begić, doskorašnji predsjednik Fudbalskog/ Nogometnog saveza BiH… (foto, video)

Dženaza će se klanjati u nedelju 2.06 2024 godine poslije ikindije namaza u haremu Butmirske džamije a ukop će se obaviti na mezarju Suhodol- Butmir.

Elvedin- Dino (Fikret) Begić je rođen 24. 10. 1960. u Sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu za saobraćaj u Sarajevu, a od 1983. godine zaposlen je na aerodromu Sarajevo, gdje je obavljao funkciju Izvršnog direktora za saobraćaj. Od 1979. godine bio je aktivno uključen u rad FK „Butmir“ u kojem je od 1996. do 2004. obavljao funkciju predsjednika, a bio je i član uprave kluba.

Kao sportski radnik bio je delegat u Skupštini FSKS, član Predsjedništva FSKS, te član Komisije za bezbjednost i stadione NS/FS BiH. 17.9.2012. godine izabran je za predsjednika FSKS. 18.4. 2011. godine imenovan je za člana Komiteta za normalizaciju NS/FS BiH, tijela konstituisanog od strane FIFA. Obavljao je funkciju prvog potpredsjednika UEFA komiteta za stadione i bezbjednost.

Čitaj još:   GRADAČAC OKOVAN TUGOM: Na ahiret preselila NAJILA OMEROVIĆ u 17. godini života... (foto)

Funkciju predsjednika NS/FS BiH obavljao je od kraja 2012. do 2020. godine. Za vrijeme njegovog mandata izboren je prvi plasman reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo.

NS/ FS BiH izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima Elvedina Begića.

Begić je na čelu Nogometnog saveza BiH bio od 2012. godine do 2021. godine, a u njegovom mandatu reprezentacija BiH je uspjela izboriti jedini plasman na Svjetsko prvenstvo i to u Brazilu 2014. godine.

Vijest o njegovoj smrti objavio je sadašnji tim menadžer reprezentacije BiH Emir Spahić koji je igrao u zlatnoj eri reprezentacije BiH i surađivao je s Begićem.

“Hvala ti na svemu Dinči! Hvala ti predsjedniče! Da ti Allah dragi podari širok džennet”, poručio je Emir Spahić na društvenim mrežama objavivši fotografiju sa Seadom Kolašincem i Dinom Begićem.

Dino Begić je rođen rođen 24. oktobra 1960. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu za saobraćaj u Sarajevu, a od 1983. godine zaposlen je na aerodromu Sarajevo.

U nogomet je involviran od 1979. godine gdje je prvo bio aktivno uključen u rad FK Butmir u kojem je od 1996. do 2004. obavljao funkciju predsjednika, a nakon toga i uprave kluba.

Čitaj još:   HOROR: Napastvovao djete i prijetio da će im zapaliti stan ako nekome kažu... (foto)

BONUS VIDEO; Elvedin Begić u CD- u: Svi od mene očekuju da napravim i stadione i aerodrome…

izvor: iBalkan.net/ klix.ba

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more