IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DETALJI INCIDENTA u Sarajevu: Nakon ranjavanja AMIRA Pašića FAĆA, poznato ko su uhapšeni opasni momci… (foto, video)

Nakon što je u centru Sarajeva u večernjim satima ranjen Amir Pašić Faćo oglasili su se i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo s određenim detaljima cijelog slučaja.

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 02, 06. 2024…00: 42… DETALJI INCIDENTA u Sarajevu: Nakon ranjavanja AMIRA Pašića FAĆA, uhapšena dva muškarca… (foto, video)

Tom prilikom jedan muškarac je zadobio povrede te je trenutno na ljekarskoj obradi. U ranjavanju Amira Pašića Faće u Sarajevu korišteno vatreno oružje, uhapšene dvije osobe

Nakon što je u centru Sarajeva ranjen Amir Pašić Faćo oglasili su se i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Brzom intervencijom policijskih službenika privedene su dvije osobe i to Suad Jasika i Mustafa Mesihović, koji su osumnjičeni za pokušaj likvidacije Amira Pašića Faće.

Nezvanično ovaj dvojac je poznat policijskim službenicima od ranije, a u Sarajevu su poznati pod nadimkom Sule i Mujke, javlja portal Crna hronika

Bonus video: Dnevnik u 19/ Sarajevo / 01.06.2024.

Iz MUP-a navode da je oko 20 sati Policijska uprava Stari Grad obaviještena je da je u ulici Vladislava Skarića došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Čitaj još:   PREDSJEDNICA KOSOVA- OSMANI: "Otvoreni Balkan koristi samo Srbiji- NEĆEMO TO PRIHVATITI" (foto, video)

Prema saopćenju MUP- a, oko 20 sati Policijska uprava Stari Grad obaviještena je da je u ulici Vladislava Skarića došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Tom prilikom jedan muškarac je zadobio povrede te je trenutno na ljekarskoj obradi. Kako je Klix.ba ranije pisao, riječ je o Amiru Pašiću Faći.

Dva muškarca su nakon cijelog događaja brzom reakcijom policije i uhapšena neposredno nakon pucnjave. Riječ je o osobama inicijala M. M (1980) te S. J. (1986) te se oni sumnjiče za ubistvo u pokušaju.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje, kod njih je i pronađeno vatreno oružje koje se koristilo u pucnjavi.

Više informacija bit će poznato nakon obavljenog uviđaja.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Sarajevu

izvor Vijesti.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more