IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISPOVJEST TRUDNICE- Doktorica tražila 250 EURA za carski rez: Muž doktoricu, okačio na čiviluk! (foto, video)

Ispovijest porodilje iz BiH

Žene širom Bosne i Hercegovine odlučno dijele svoje priče iz porodilišta.


Jednu od njih donosimo u nastavku.

-Nakon godina borbe sa sterilitetom konačno smo upjeli u našoj namjeri da postanemo roditelji. Trudnoća je prošla super i jedva smo čekali da porođaj krene. Odlučili smo da suprug bude sa mnom na porođaju i činilo se da će sve biti savršeno.

Nakon prijema i početka kontrakcija ja sam se počela otvarati ali porođaj nije tekao u očekivanom pravcu – ovako, svoje iskustvo započinje majka koja je rađala u jednom od najvećih porodilišta u BiH.

-Dalje su prolazili sati i sati meni i suprugu se niko nije obraćao, a nakon više ni sami ne znamo koliko vremena došla je doktorica i rekla da će porođaj ipak biti na carski rez. Ja sam bila priključena na drip, konstantno sam imala kontrakcije ali se ništa nije dešavalo, čekali smo ni sami nismo znali šta jer se nama ni meni ni suprugu niko nije obraćao.


Nakon ponovo nekoliko sati došla je doktorica i rekla da ja moram na carski ali da šef smjene, starija doktorica se pita sve i da ona neće da me odvede na carski dok joj se ne plati 500 maraka!

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 24. maj 2023. godine

Ono što se dalje događalo je trenutak u kojem suprug umjesto koverte doktoricu koja je odbijala da uradi carski rez iako je kasnije će se ispostaviti bio ugrožen život i majke i djeteta, tu istu doktoricu sa mantilom bukvalno “kači” na čiviluk je trenutak koji pamti cijelo porodilište koje je bilo u smjeni tog dana.

Tim činom se zaboravilo na koverete i krenulo je spašavanje majke i bebe, do danas su to traume i slučaj koji nije zaboravila nijedna strana.

Možemo li zamisliti šta bi se dogodilo da muž nije došao na porođaj?

Cijelu priču pogledajte u video ispovijesti majke koje je hrabro stala pred kamere i svojim primjerom pokazala kako se boriti protiv nepravde iako u tom trenutku nije imala nikave šanse da pobijedi.

izvor: index.hr

Čitaj još:   BEOGRAD GRAD DUHOVA: POČEO POLICIJSKI SAT U SRBIJI! (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more