IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZDRŽITE JOŠ MALO, STIŽE PRAVO LJETO: Danas kiša, jak vjetar i grad, slijedi razvedravanje, temparature do 34 C, očekuje nas u narednih nekoliko dana vrijeme sa… (foto)

Danas se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 03, 06. 2024…08: 42… IZDRŽITE JOŠ MALO, STIŽE PRAVO LJETO: Danas kiša, jak vjetar i grad, slijedi razvedravanje, temparature do 34 C, očekuje nas u narednih nekoliko dana vrijeme sa… (foto)

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

– Lokalno su mogući jači pljuskovi, praćeni jakim udarima vjetra, ponegdje i gradom. U drugom dijelu dana postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Dnevna temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni – dodaju u saopćenju.

U Sarajevu će danas biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Tokom dana padavine prestaju uz postepeno razvedravanje. Dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

Meteorolozi su objavili prognozu za naredna četiri dana, do petka.

U toku dana su mogući jači pljuskovi, praćeni jakim udarima vjetra, ponegdje i gradom. U drugom dijelu dana padavine postepeno prestaju uz djelimično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 °C.

Čitaj još:   POJAVIO SE MERCEDES, SVI BEOGRAĐANI GLEDAJU U NJEGA: Na tablicama poruka podrške DIKRATORU iz Moskve... (foto, video)

Tako nas već sutra očekuje postepeno razvedravanje na sjeveru Bosne, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu i sjeveru do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni.

U srijedu će umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. Poslije podne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni.

U četvrtak nas očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 33 stepena.

Za petak je prognozirano sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 34 stepena Celzijusevih.

Čitaj još:   MATEJ PERIŠ NAVODNO VIĐEN U NJEMAČKOJ: Manekenka otkrila šokantne detalje... (foto, video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more