IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MEDIJI SAZNANJU: Partija bivšeg premijera Crne Gore- DUŠKA Markovića, zvaće se “Evropska reformska stranka”… (foto)

Bivši premijer Crne Gore Duško Marković uskoro će osnovati svoju partiju. Kako je Portalu RTNK nezvanično rečeno iz pouzdanih izvora Markovićeva partija će se zvati Evropska reformska stranka.

Vijesti su jutros objavile da će Marković u narednih petnaestak dana objelodaniti program i osnivače političke stranke.

Marković je nedavno podnio ostavku na članstvo u Demokratskoj partiji socijalista (DPS), pišu Vijesti, u kojoj je do prije tri i po godine bio zamjenik predsjednika i u čije je ime do prošle godine obavljao visoke državne funkcije.

“Finalizovan je Inicijativni odbor stranke, koji broji oko 50 članova, i u njemu ima doktora nauka, profesora, ljekara, inženjera, uglednih pravnika, ekonomista. Jedina za širu političku javnost poznata imena u novoj stranci su Duško Marković i Sanja Damjanović”, rekao je izvor Vijesti iz Inicijativnog odbora.

Čitaj još:   NAVIJAČI RUMUNIJE SKANDIRALI ‘KOSOVO JE SRBIJA’: Ovako im je odgovorio SAMIR Ujkani golman KOSOVA... (foto, video)

Damjanović je naučnica, bivša ministarka nauke u Markovićevoj Vladi, a bila je potpredsjednica DPS do podnošenja ostavke u novembru prošle godine.

izvor: cdm.me