IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE Dodik krenuo da poljubi Putina tri puta, jedanput bilo dovoljno VLADIMIRU Putinu… (foto, video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u četvrtak se ponovo sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, tokom susreta u Sankt Peterburgu potvrdili su jačanje uzajamnih veza i optuživali zapad za navodno kršenje Dejtonskog sporazuma.

Dodik je u Sankt Peterburgu boravio na Međunarodnom ekonomskom forumu.

U djelu susreta koji su mogle da snime televizijske kamere vidjelo se kako Putin izbjegava Dodikove napadne pokušaje da se s njim grli i ljubi pri čemu je ruski predsjednik insistirao samo na rukovanju.

U snimljenim tonskim isječcima je kazao kako se raduje jer je Dodik došao u Sankt Peterburg, a izrazio je zadovoljstvo zbog toga što bosanski Srbi stalno rade na jačanju veza s Rusijom. Rekao je i da insistira na poštovanju Dejtona.

Dodik je u Sankt Peterburgu boravio na Međunarodnom ekonomskom forumu. U djelu susreta koji su mogle da snime televizijske kamere vidjelo se kako Putin izbjegava Dodikove napadne pokušaje da se s njim grli i ljubi pri čemu je ruski predsjednik insistirao samo na rukovanju.

U snimljenim tonskim isječcima je kazao kako se raduje jer je Dodik došao u Sankt Peterburg, a izrazio je zadovoljstvo zbog toga što bosanski Srbi stalno rade na jačanju veza s Rusijom. Rekao je i da insistira na poštovanju Dejtona.

Čitaj još:   MILE LETI ZA BIOGRAD: Pola sata priče s Vučkom niočemu

“Znate da je naš stav u odnosu na Dejton stalni i nepromjenjiv, a ingerencije koje su ustanovljene tim međunarodnim dokumentom temelj su za očuvanje sadašnjeg stanja i poboljšanje situacije”, kazao je Putin.

Dodik se zahvaljivao Putinu

Dodik se Putinu zahvaljivao na “principijelnim stavovima” u odnosu prema BiH, dodajući kako je Rusija jedina država-svjedok koja poštuje taj sporazum kako je napisan.

Žalio se na odnos Zapada za koji je rekao da derogira prava Srba u BiH, tvrdeći kako je dokaz tome usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a.

Potvrdio je da će lično i kroz uticaj koji ima na sistem odlučivanja u BiH nastaviti da blokira uvođenje sankcija Rusiji zbog agresije te zemlje na Ukrajinu.

Hvalio Rusiju

“Mi ostajemo istrajni u odbijanju da se pridružimo sankcijama”, kazao je Dodik koji je ranije otvoreno branio rusku agresiju i pravdao rat protiv Ukrajine.

On je nakon toga interpretirajući taj razgovor za Televiziju RS (RTRS) dodatno hvalio Rusiju tvrdeći kako je njena ekonomija sada četvrta na svijetu, a Putina je nazvao liderom koji razume šta se dešava u svijetu.

Govorio je i da je Zapad ponovo pokušao da izigra Rusiju.

Čitaj još:   ''DODIK je izvođač radova u BiH, dirigent je u SRBIJI, a kompozitor u MOSKVI''... (video)

“Vidim da je ovdje u pitanju odlučnost da se ostvare interesi Rusije i oni od toga odustati neće”, kazao je Dodik.

izvor: Kodex.me

Njemačkom tužitelju predata imena 22.000 pripadnika VRS-a, reagovao Dodik

Predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice” Munira Subašić predala je njemačkom tužitelju Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

HELSINKI Samit Trampa i Putina, bizarna demonstracija mačizma…

Samit Donalda Trampa i Vladimira Putina bio je bizarna demonstracija Read more