IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Posljednji ispraćaj velikog bh. glumca HARISA Burine: Dženaza će se klanjati danas u haremu Čaršijske džamije, a ukop će se obaviti na mezarju Crkvice u Zenici… (foto, video)

Danas će biti klanjana dženaza i obavljen ukop poznatog bosanskohercegovačkog glumca Harisa Burine koji je preminuo nakon brobe sa teškom bolešću u 61. godini…

ZENICA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, petak, 07, 06. 2024…09: 42… Posljednji ispraćaj velikog bh. glumca HARISA Burine: Dženaza će se klanjati danas u haremu Čaršijske džamije, a ukop će se obaviti na mezarju Crkvice u Zenici… (foto, video)

Danas će biti klanjana dženaza i obavljen ukop poznatog bosanskohercegovačkog glumca Harisa Burine koji je preminuo nakon brobe sa teškom bolešću u 61. godini.

Dženaza će se klanjati u haremu Čaršijske džamije u Zenici poslije džuma namaza, u 13.45 sati. Ukop će se obaviti na mezarju Crkvice.

Komemoracija povodom smrti Harisa Burine bit će održana u BNP-u u Zenici, gdje je bio stalni član.

Vijest o smrti bosanskohercegovačkog velikana glumišta zatekla je mnoge. Glumac u kultnim predstavama “Audicija” i “Tetovirano pozorište” te, između ostalog, u filmovima “Otac na službenom putu”, “Nebo iznad krajolika” te u serijama “Lud zbunjen normalan” i “Vojna akademija” napustio je nas je zauvijek.

Čitaj još:   Danas, oblačno s kišem i snijegom, u nedjelju sunčano ... (foto)

Od autorskih projekata, najviše je bio ponosan na monodramu “Ćorkan”, rađenu po djelima Ive Andrića. Posvetio ju je svom ocu za koga je i vezana priča o nastanku ove monodrame.

Haris je nekoliko godina živio u Francuskoj, gdje je osnovao pozorište “La Fenêtre” (Prozor), u kojem je nastala i njegova predstava “Ptice Sarajeva”.

BONUS VIDEO: Zenički glumac Haris Burina u seriji lud zbunjen normalan u ulozi Jakova

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more