IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan KRITIKUJE MEĐUNARODNU ZAJEDNICU: Pozvao je sve države da prestanu isporučivati ​​oružje Izraelu… (foto, video)

Zemlje koje Izraelu pružaju podršku municijom i oružjem za njegove masakre moraju prestati biti saučesnik u ovom zločinu, rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak, 07, 06. 2024…00: 42… Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan KRITIKUJE MEĐUNARODNU ZAJEDNICU: Pozvao je sve države da prestanu isporučivati ​​oružje Izraelu… (foto, video)

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je u toku dana danas sve države koje nastavljaju isporučivati ​​oružje Izraelu da prekinu svoje “saučesništvo u njegovim zločinima” u Pojasu Gaze…

Turski predsjednik Erdogan pozvao države da prestanu isporučivati ​​oružje Izraelu

“Zemlje koje Izraelu pružaju podršku municijom i oružjem za njegove masakre moraju prestati biti saučesnik u ovom zločinu”, rekao je Erdogan tokom zajedničke konferencije za novinare u glavnom gradu Ankari sa uzbekistanskim kolegom Shavkatom Mirziyoyevom.

Kritikujući međunarodnu zajednicu za koju kaže da nije učinila dovoljno da okonča “masakr” u Gazi, Erdogan je također pozvao “sve savjesne i odgovorne strane da preduzmu korake i napore za hitnu uspostavu prekida vatre”.

Čitaj još:   ISTANBUL U KARANTINU: Vodama Bosfora plivaju delfini... (foto)

Predsjednik Uzbekistana Mirziyoyev također je kazao da je za postizanje stabilnog i trajanog mira u Pojasu Gaze neophodno uspostaviti nezavisnu i slobodnu državu Palestinu.

​​​​​​Izrael nastavlja svoju brutalnu ofanzivu na Gazu nakon napada Hamasa 7. oktobra 2023. godine, unatoč rezoluciji Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda kojom se zahtijeva hitni prekid vatre.

Oko 36.600 Palestinaca je od tada ubijeno u Gazi, većina žena i djece, a više od 83.000 drugih je povrijeđeno, prema lokalnim zdravstvenim vlastima.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde, čije su najnovije presude naložile Tel Avivu da odmah prekine svoju operaciju u južnom gradu Rafahu, gdje je više od milionn Palestinaca potražilo utočište od rata prije nego što je napadnut 6. maja.​​​​​​

BONUS VIDEO: Erdogan pozvao države da prestanu isporučivati ​​oružje Izraelu

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more