IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA TRAGEDIJA: Školski autobus pun djece sletio s ceste, najmanje sedam mrtvih, u busu bili učenici i nastavnici iz škole za siročad… (foto)

Najmanje sedam ljudi se utopilo, a 20 je povrijeđeno, većina djece, kada je školski autobus sletio s ceste i upao u rijeku u sjeverozapadnoj Siriji, izvijestili su lokalni službenici, prenosi ABC News.

DARKUSH: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 07, 06. 2024…07: 42… VELIKA TRAGEDIJA: Školski autobus pun djece sletio s ceste, najmanje sedam mrtvih, u busu bili učenici i nastavnici iz škole za siročad… (foto)

Spasilačke ekipe su oko šest sati tražile preživjele na liticama i u rijeci…

Najmanje sedam osoba se utopilo, a 20 je povrijeđeno, većina djece, kada je školski autobus sletio s ceste i upao u rijeku u sjeverozapadnoj Siriji, izvijestili su lokalni službenici, prenosi ABC News. 

Nesreća se dogodila u blizini grada Darkush, zapadno od grada Idliba, kada je autobus pao u rijeku Orontes. Spasilačke ekipe su oko šest sati tražile preživjele na liticama i u rijeci, prenosi Index.Za sada nije jasno šta je uzrokovalo slijetanje autobusa s ceste.

Čitaj još:   HRVATSKA, VELIKA TRAGEDIJA: Supružnici izgubili život, dijete preživjelo uz teške povrede

Ahmad Ghandour, ljekar u bolnici u Darkushu koja je primila unesrećene, rekao je da su učenici i nastavnici u autobusu bili iz škole za siročad.

IZVOR AGENCIJE AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more