IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Albin KURTI Razotkrio Predsjednika SRBIJE: „Mala Rusija ima malog Putina– Aleksandra Vučića, on ima tri lica, ali Srbija ima i malog Prigožina…“ (foto, video)

-Postoje tri verzije Vučića koje se izdvajaju u različitim situacijama i izvještajima, kazao je on…

PRIŠTINA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 08, 06. 2024…07: 12… Albin KURTI Razotkrio Predsjednika SRBIJE: „Mala Rusija ima malog Putina– Aleksandra Vučića, on ima tri lica, ali Srbija ima i malog Prigožina…“ (foto, video)

ALBIN Kurti, međutim, ne misli da će se „ponoviti Banjska“, već da će Srbija „pokušati da uradi nešto sa istim ciljem, ali na drugi način“.

„Srbija se na Balkanu ponaša kao mala Rusija. A mala Rusija ima malog Putina – Aleksandra Vučića, ali ima i malog Prigožina– Milana Radoičića“, poručio je kosovski premijer Albin Kurti u intervjuu za A2 CNN, označivši Srbiju kao prijetnju za region i Kosovo.

„Naučili su lekciju 24. septembra i velika većina kriminalaca je pobjegla sa Sjevera Kosova“, kazao je Kurti, navodeći da Sjever „nikada nije bio bezbjedniji, a da kriminalci nikada nisu bili u većoj opasnosti“.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Vučića je označio kao nekog ko ruši sporazume, a Prištinu kao konstruktivnu stranu.

BONUS VIDEO: ALBIN KURTI ZBULON SKENARET SERBE-“KAPET” GRUAJA E RADOJÇIQIT NË VERI

Kurti: Tri „lica“ Vučića, ono protiv Kosova je najiskrenije

Način na koji govori predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, i pristup koji ima prema Kosovu kada govori za medije i svom narodu, dijametralno je suprotan onome što kaže kada odvojeno razgovara sa međunarodnim predstavnicima, kazao je Kurti.

Na pitanje da li je Vučić tako čvrst i radikalan kao što vidimo u njegovim javnim izjavama, čak i kada pregovara sa njim u Briselu, Kurti je odgovorio:

Čitaj još:   Autobus pun putnika zapalio se jutros na 63. kilometru autoputa... (foto)

„Vjerujem da ono što on kaže javno i ono što je izjavio nije drugačije, ali ono što kaže međunrodnim predstavnicima na odvojenim sastancima sa njima– izgleda da vide drugačijeg Vučića i zato su se prema njemu ponašali nježnije“.

BONUS VIDEO: ‘On je regionalni Pablo Escobar’: Kosovo objavilo snimke nevjerojatnog bogatstva Milana Radojčića

-Postoje tri verzije Vučića koje se izdvajaju u različitim situacijama i izvještajima.

Jasno je da je samo jedan Vučić. Jedan je protiv Kosova, što je najtačnije. A postoje još dva, jedan je za unutrašnju upotrebu za stanovništvo u Srbiji i drugi za međunarodne političare i diplomate. Ali ovo protivljenje Kosovu se izražava i javno i na sastancima, ne mogu da kažem da je drugačije, kazao je on.

U emisiji „Debata” na A2 CNN, premijer Kosova, Albin Kurti je podvukao da su strane dosta napredovale u dijalogu i da nema potrebe da se napada Kosovo, kada je Aleksandar Vučić taj koji namjerava da uništi Ohridski sporazum, koji bi trebalo da bude implementiran.

BONUS VIDEO: Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste i bedem opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

„Sastanci nisu poenta, poenta je dogovor. Vučić ima interes da ruši sporazum, ja imam interes da zaštitim sporazum“.

Na pitanje kako izgleda obračun sa Vučićem za istim stolom u Briselu, Kurti je otkrio neke detalje, želeći da istakne da nikada nije upotrebio oštar ili uvredljiv način govora prema predsjedniku Srbije.

Čitaj još:   SRBIJA NA NOGAMA: Ljudi traže SPECIJALCE IZ BEOGRADA... (foto)

„Na tim sastancima uvijek sam poštovao pravila pregovora. Jezik dijaloga je engleski i tokom ove tri godine sa ovim sastancima, ne možete naći nijedan trenutak da sam upotrebio riječi koje nisu prikladne čak ni za djecu, a što se ne može reći za drugu stranu“.

Bonus video: Ana Brnabić i Albin Kurti ušli su u raspravu nakon što je Brnabić kazala kako je Kosovo dio Srbije

IZVOR (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more