IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Dužnost ih zove”: Mandić i Knežević sa Vučićem i Dodikom u odbrani srpskog jedinstva… (foto)

Predsjednik Skupštine Crne Gore i Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić i lider Demokratske narodne partije (DNP) otputovali su u Beograd gdje će prisustvovati “Svesrpskom saboru” Srbije i bh. entiteta Republika Srpska, u organizaciji predsjednika Aleksandra Vučića i Milorada Dodika.

Dan je počeo molebnom u Hramu Svetog Save, a pored Mandića i Kneževića, prisustvuje većina funkcionera Nove srpske demokratije, među kojima poslanici Dragan Đurović, Jelena Božović, Jovan Vučurović, predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš, predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Milan Lekić…

Ideja Svesrpskog sabora pod nazivom “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska” je, kako je najavljeno, da se potvrdi srpsko jedinstvo, nakon retorike vlasti u Srbiji o “ugroženosti srpskog naroda” zbog usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

Kako je predviđeno programom, nakon molebana u Hramu Svetog Save, uslijediće sastanak najviših zvaničnika Srbije i Republike Srpske i patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija.

Čitaj još:   KOJI APARAT ZA MJERENJE PRITISKA JE BOLJI- DIGITALNI ILI ONAJ SA PUMPICOM? (foto i video)

I Knežević među gostima u Hramu

Biće održana i sjednica dvije vlade na kojoj je najavljeno prisustvo i crkvenih velikodostojnika.

Na toj sjednici trebalo bi, kako je najavljeno, da bude usvojena deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Centralno obeležavanje manifestacije biće na centralnom Trgu republike uz 48 folklorna ansambla i 2.500 igrača.

izvor: analitika.me, agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more