IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zašto se grantoprežačici, nije sviđelo da bude javna funkcionerka? (foto)

Spekuliše se da je Ćalović Marković izbjegavala da pošalje izvještaj o svom imovinskom stanju ASK-u dok je bila javna funkcionerka baš zbog sumnjivog aranžmana sa kontroverznom firmom BEMAX i dva stana koja od njih dobila preko krajnje diskutabilnih transakcija. Nije ni čudo što se Vanji nije baš previše dopalo da bude javna funkcionerka, pa se ubrzo vratila svom poslu u NVO MANS, gdje može nesmetano da targetira i iznosi maliciozne optužbe.

Nekadašnja prva starleta NVO sektora Vanja Ćalović Marković, odavno je prošla zenit grantoprežačke slave kada su donacije pljuštale, a zapadne ambasade i politički krugovi promovisani od ”medijske mafije” je čuvali kao najdragocjeniji resurs za reketiranje ”nepodobnih”.

Od grantoprežačice ostale su samo afere i kontroverze, uspomene na devijantno ponašanje i sve glasnije spekulacije o vezama sa sumnjivim švercerskim krugovima koji su kupovali njeno ćutanje.

Iako je poznata po kontroverzama, aferama i devijantnom ponašanju, to joj ni najmanje ne smeta da u stilu najvećeg licemjera godinama izigrava ”moralnu vertikalu” i etiketira bilo koga ko nije po njenom ukusu i ukusu njenih nalogodavaca.

Proteklih sedmica pisali smo o slučaju ”drugog klana” koji je Vanja izmisila u gostovanju kod Petra Belog Komnenića, na TV ispostavi ”medijske mafije”, a takođe smo pisali i o sumnjivom poslovnom aranžmanu koji MANS ima sa ocem bivše v.d. vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović.

Najpoznatija kontroverza koja se vezuje za Vanju Ćalović nije zakupnina kuće u Dalmatinskoj ulici, o kojoj i MANS i Vrhovno državno tužilaštvo uporno ćute.

Ćalović je do skoro u širokom luku zaobilazila priču o kontroverznoj kompaniji BEMAX, čiji su, kako se spekuliše, istaknuti članovi uhapšeni bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Zaobilazila ASK zbog BEMAX stanova?

Da bi dobili odgovor na pitanje zašto Vanja zaobilazi ovu grupaciju i preusmerava pažnju javnosti izmišljanjem priča kao što je ona o ”drugom klanu”, trebamo podsjetiti na pitanje koje je već godinama ostalo neodgovoreno – ko je Vanji Ćalović Marković i njenom bratu kupio dva stana u zgradi ”Bemax” u Tološima i kako je taj arnžman uređen?

O toj ”sitnici” svojevremeno je pisao dnevni list Dnevne novine. Tada je taj list naveo da je  Vanja Ćalović kupila stan sebi i bratu u zgradi kontroverzne firme BEMAX. Iako je od tada prošlo više od decenije Vanja odgovor nikada nije dala. Portal Aktuelno joj je pitanja postavljao više puta.

Ćalović je u prvoj polovini 2021. godine bila rukovoditeljka stručnog tima Savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, i tada je sa te funkcije govorila o stanovima funkcionera bivše vlasti. Ćalović i tadašnji potpredsjednik Vlade Zdravka Krivokapića – Dritan Abazović na konferenciji za medije ”otkrivali su toplu vodu” govoreći da je najmanje 175 funkcionera bivše vlasti dobilo pomoć, predstavljajući to kao ”aferu nad aferama”.

Čitaj još:   Granična policija BiH: Spriječen ulazak 120 migranata iz Srbije... (foto)

Međutim, Ćalović Marković, dok je bila rukovoditeljka stručnog tima Savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, dakle javni funkcioner, odbila je da podnese izvještaj o imovinskom stanju ASK-u!


Čalnici takozvanog BEMAX klana Ranko Ubović, šef Milan Roćen, Aleksandar Mijajlović i Zoran Lazović: Koliko stanova je potrebno da bi se kupila ćutnja MANS-a?

Kako navode naši dobro upućeni izvori, Ćalović Marković je izbjegavala da to uradi baš zbog sumnjivog aranžmana sa kontroverznom firmom BEMAX i dva stana koja od njih dobila preko krajnje diskutabilnih transakcija. Nije ni čudo što se Vanji nije baš previše dopalo da bude javna funkcionerka, pa se ubrzo vratila svom poslu u NVO MANS, gdje može nesmetano da targetira i iznosi maliciozne optužbe bez ikakve provjere.

Aktuelno i Bećirović glavna meta

Kada smo već kod targetiranja i neosnovanih optužbi, odavno je poznata opsjednutost čuvene grantoprežačice Portalom Aktuelno i jednim od suvlasnika naše medijske kuće Zoranom Bećirovićem. Tu opsjednutost ispoljila je prošlog mjeseca kada je u gostovanju kod Petra Belog Komenenića na TV Vijesti iznijela tešku klevetu ne bi li sabotirala rad SDT-a, kako se sumnja, po nalogu svojih BEMAX prijatelja, koje zbog dva sumnjivo dobijena stana zaobilazi u širokom luku prilikom svojih javnih tirada.

Ćalović Marković  je, kako smo već pisali, tom prilikom pokušala da Portal Aktuelno proglasi za ’’kriminalni klan’’ ili u najboljem slučaju medijsku ispostavu, kako je to maliciozno formulisala, ”drugog klana”.


Vanja Ćalović i Petar Beli Komnenić: Emisiju pretvorio u poligon za jeftino klevetanje i crtanje meta

Govoreći o hapšenju bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića i predmetu koji se vodi protiv njih, Ćalović je 15. aprila na TV ’’medijske mafije’’ kazala sledeće:

’’Ovaj predmet vodi Miloš Šoškić, prijatelj (Zorana) Ćoća Bećirovića koji pripada drugome klanu kao što znamo, dakle ovaj predmet ne vodi reformisani tužilac već tužilac iz tog perioda. U ovom periodu će da sude sudije iz perioda Vesne Medenice jer nam ministar pravde kaže da nema razloga za veting’’, rekla je između ostalog Ćalović.

Jasno je da je Vanja Ćalović Marković u naručenom gostovanju kod Petra Belog Komnenića na TV Vijesti, po nalogu BEMAX ”prijatelja”, oklevetala Bećirovića i napala tužioca Miloša Šoškića, koji vodi jedan od najzahtjevnijih predmeta u novijoj istoriji crnogorskog pravosuđa.

Suvlasnik Portala Aktuelno, biznismen Zoran Bećirović obratio se najprije vrhovnom državnom tužiocu Miloradu Markoviću. VDT je nonšalantno prebacio odgovornost na druge pravosudne instance i policiju, umjesto da preduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti i utvrdi da li je takvim nečijim radnjama i postupcima došlo do izvršenja krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Čitaj još:   STRAVIČNI PRIZORI S LICA MJESTA: UZNEMIRUJUĆE! SAMO PRAH I PEPEO, SNIMAK IZ BLIZINE LEDI KRV- Evo šta je ostalo od auta poslije silovite eksplozije, ima mrtvih... (foto, video)

Nakon toga Bećirović je podnio tužbu Osnovnom sudu u Podgorici za  naknadu nematerijalne štete zbog povrede prava ličnosti, protiv Ćalović Marković, o čemu smo takođe pisali.

Ćutanje na pitanja oko rentiranja kuće u Dalmatinskoj ulici

Kako smo ranije pisali, za Ćalović Marković vezuje se i kontroverza oko zakupa prostorija. MANS plaća zakupninu kuće u Dalmatinskoj ulici u Podgorici, gdje su im prostorije, ocu Maje Jovanović.


Zašto se ćuti o poslovnom aranžmanu oca Maje Jovanović i NVO MANS?

U cilju objektivnog informisanja javnosti ispunjavanja pravila ”druge strane”, Portal Aktuelno poslao je pitanja na zvanični mejl NVO MANS prije tačno mjesec, sljedeće sadržine:

Poštovani,

Ovom prilikom vas najljubaznije molimo da odgovorite na sledeća pitanja:

– ​Da li NVO MANS plaća zakup prostorija, odnosno kuće u Dalmatinskoj ulici osobi koja je u veoma bliskoj porodičnoj vezi sa bivšom vršiteljkom dužnosti VDT Majom Jovanović?

– ​Koliko dugo traje taj aranžman?

Ista pitanja Portal Aktuelno postavio je 15. maja Vrhovnom državnom tužilaštvu, naznačivši da su pitanja za bivšu v.d. VDT-a  Maju Jovanović.

Odgovore nijesmo dobili ni od MANS-a ni od tužiteljke Maje Jovanović, što je očigledan znak da obje strane u poslovnom aranžmanu oko kuće u kojoj je sjedište NVO Vanje Ćalović Marković žele da se ovaj slučaj zaboravi.

U.P.A.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more