IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BILO JE PUNO MIRISA GUMA I BENZINA: ktanski Ospektaki Red Bull Showrun u Sarajevu… (foto, video)

Dugo najavljivani auto- moto spektakl Red Bull Showrun održan je danas pred hiljadama okupljenih građana Sarajeva i posjetitelja iz zemlje i svijeta…

SARAJEVO: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 09, 06. 2024…17: 52… BILO JE PUNO MIRISA GUMA I BENZINA: ktanski Ospektaki Red Bull Showrun u Sarajevu… (foto, video)

Glavna atrakcija događaja bio je šampionski bolid RB7 koji je vozio slavni britanski vozač Formule 1 David Coulthard koji je zvukom svog V8 motora oduševio desetine hiljada gledalaca.

Osim njega, u Sarajevu su danas nastupali i Arunas Gibieža na motociklu te dvojac “Red Bull Driftbrothers” u njihovim snažnim drift automobilima BMW M4.

Red Bull Showrun predstavlja automobilistički performans koji u kontrolisanim uslovima sa iskusnim profesionalcima iza upravljača demonstrira snagu i preciznost, donoseći pri tome magiju adrenalinskog spektakla širokoj publici.

BONUS VIDEO: SPEKTAKL U SARAJEVU: POGLEDAJTE KAKVA JE BILA ATMOSFERA NA RED BULL SHOWRUNU

Čitaj još:   HOROR Student Vladislav ubio 18 osoba pa sebe...

Spektakl su vodili sarajevski hip-hop dvojac Helem Nejse zajedno sa poznatim F1 komentatorom Srđan Erceg, dok je u pauzama atmosferu zagrijavao DJ Soul.

Na kraju je atmosfera kulminirala zajedničkim vožnjama Davida Coultharda, Driftbrothersa i Gibieže na motociklu koji su na raskrsnici kod SCC-a doslovno napravili dimnu zavjesu paljenjem guma na svojim bolidima.

Uprkos tome da je Showrun u centar Sarajeva privukao nekoliko desetina hiljada gledalaca koji su uživali u oktanskom spektaklu sve je prošlo u kontrolisanim i sigurnim uslovima bez incidenata.

BONUS VIDEO: Miris oktana i spaljenih guma na ‘Red Bull Showrunu’ u Sarajevu

izvor iBalkan.net/ Klix.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more