IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Profesor JAHIJA Muhasilović POZIVA: Krajnje je vrijeme da se MILORAD Dodik uhapsi… (foto)

On je to rekao danas na redovnoj sesiji Kruga 99 o temi ‘Odgovor na “Svesrpski sabor“?!’ te dodao da taj sabor možda nije imao veliku podršku, ali da se ne smije zanemarivati

Profesor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) Jahja Muhasilović kazao je da je Srbija, usvajanjem deklaracije na Svesrpskom saboru, dala dovoljno materijala Vijeću za implementaciju mira da riješi taj problem te da je krajnje vrijeme da se uhapsi predsjednik RS-a Milorad Dodik.

On je to rekao danas na redovnoj sesiji Kruga 99 o temi ‘Odgovor na “Svesrpski sabor“?!’ te dodao da taj sabor možda nije imao veliku podršku, ali da se ne smije zanemarivati.

– Kada ekonomski i politički ne stoji dobro, Srbija obično poseže za organiziranjem sabora. Ovim je pokazala da je srpska politika odlučila da ostane crna rupa na Balkanu i jedan od glavnih kočničara napretka – kazao je.

Muhasilović je govorio i o članu potpisane deklaracije u kojoj se navodi da je potrebno zaustaviti politike asimilacije Srba u susjednim državama, što jako podsjeća na stavove Srpske akademije nauka i umjetnosti prije agresije na BiH.
– Njihova je politika jako destruktivna prema BiH i potrebno je djelovati– zaključio je.

Čitaj još:   DARKO ŠUKOVIĆ: "U koga se uzda veliki sibirski međed iz malih Laktaša?"

Predsjednik Kruga 99 Adil Kulenović smatra potrebnim da se okupe sve političke demokratske snage- NVO, aktivisti, pojedinci, intelektualci i mediji kako bi se zaustavile ideje iznijete na Svesrpskom saboru.
Tvrdi da je potrebno definisati novi srpski ekspanzionizam i bilo kakva obnova nasilja na području Balkana.

– Vijeće za implementaciju mira treba da odbaci urušavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, jer se ovom deklaracijom prevazilaze njegovi okviri – kazao je Kulenović i dodao da je potrebno održati miting za nezavisnu BiH.

izvor: Fena

Objavljena lista najvećih prevara Milorada Dodika: Začuđujuće je koliko ovaj čovjek može da laže…

U moru laži koje nam svakodnevno servira predsjednik RS Milorad Read more

Čitaj još:   „SEOSKA VARALICE, MOGAO SI BITI TI…“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon istupa Milorada Dodika, oglasio se i Bursać… (foto)
DODIK PRITISNUT UZ ZID, KOMANDANT NATO ŠTABA MU PORUČILA…

Brigadni general Marti Bisel, komandant NATO štaba u Sarajevu, preuzela Read more