IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME SE MIJENJA: Pljuskovi i grmljavina do sredine sedmice, kada i koliko će padati u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas će preovladavat umjerena naoblaka… meteorolozi lokalno najavljuju i udare grada…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 09, 06. 2024…09: 52… VRIJEME SE MIJENJA: Pljuskovi i grmljavina do sredine sedmice, kada i koliko će padati u narednih nekoliko dana… (foto)

U Bosni i Hercegovini u nedelju ujutro je pretežno sunčano vrijeme. U drugom dijelu dana uz jači razvoj oblačnosti očekuju se pljuskovi i grmljavina koji lokalno mogu biti jači uz pojavu grada. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 23 stepena Celzijusa…

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) navode da će u nedjelju preovladavati umjerena naoblaka. U drugom dijelu dana uz jači razvoj oblačnosti lokalni pljuskovi i grmljavina, uz moguću pojavu grada, očekuju se u centralnim, istočnim i sjevernim područjima.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35 stepeni Celzijusa.

Danas uz jači razvoj oblačnosti lokalni pljuskovi i grmljavina, uz moguću pojavu grada, očekuju se u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35°C.

Čitaj još:   DERBI PRIPAO NOVOPAZARCIMA

U ponedjeljak će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom praćenim grmljavinom većinom prije podne i sredinom dana. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 stepen.

U utorak će biti djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni Celzijusa.

U srijedu će se zadržati djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 6. januar 2024. godine

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more