IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Sjednica Skupštine prekinuta, u trenutku kada se raspravljalo o davanju saglasnosti… (foto)

Sjednica Skupštine opštine Pljevlja prekinuta je, a njen nastavak zakazan za 19. jun, u trenutku kada se raspravljalo o poslednjoj tački dnevnog reda davanju saglasnosti na novi cjenovnik parking usluga, koji je usvojio Odbor direktora, opštinskog preduzeća Čistoća, u čijem sastavi radi i parking servis.

Sjednica je prekinuta, nakon duže pauze tokom koje su obavljene konsultacije unutar vladajuće koalicije, nakon što je bilo primjetno da partije nemaju jedinstven stav a neki od njih nisu željeli da podrže novi cjenovnik, kojim se usluge parkiranja uvećavaju do 60 odsto.

Vijesti saznaju da su se usvajanju predloženog cjenovnika suprotivili odbornici Pokreta Evropa sad i Demokrata, koji bi da sjednica nije prekinuta glasali protiv. Protiv bi kako je Vijestima nezvanično saopšteno najvjerovatnije bili i odbornici Pokreta za Pljevlja.

“Konsultacije koje smo obavili je znak da ova skupštinska većina ozbiljno pristupa svakoj temi koja je na dnevnom redu pa i o ovom cjenovniku Čistoće. Želimo da se potpuno usaglasimo, ali je dilema dosta i biramo najbolja rješenja.

Odbornički klub Pokreta za Pljevlja moli za razumjevanje sve odborničke klubove, da bi nam dokument bio kvalitetniji i da budemo potpuno usaglašeni o svakom pojedinačnom rješenju i da ovu sjednicu prekinemo i nastavimo je kada odredi predsjednica Skupštine opštine.

Čitaj još:   Turski"mastiff", anadolijski kralj crnih spuštenih usana... (foto)

Nije ovo nerazumjevanje, nego je ovo potreba dogovaranja i ozbiljnog pristupa ovoj temi koju smo i ranije imali.

Moramo i za druga preduzeća imati isti oprez i da zaposleni u tim preduzećima budu zadovoljni onoliko koliko im mi možemo pomoći, ali i mi da dobijemo pune informacije na osnovu kojih možemo valjano odlučivati”, rekao je odbornik Pokreta za Pljevlja Božidar Bajić, čiji su predlog podržali svi prisutni odbornici skupštinske većine.

Postignut je dogovor da se do 19. juna, kada je zakazan nastavak sjednice skupštinska većina zajedno sa predsjednikom i potpredsjednikom opštine, menadžmentom i resornim sekretarom pokuša naći rješenje.

Odbornici Demokratske partije socijelista i Bošnjačke stranke, bojkotovali su današnju sjednici, a sjednicama lokalnog parlamenta neće prisustvovati sve dok, kako su kazali, lokalna vlast ne počne baviti razvojnim projektima, a ne samo nacionalnim i vjerskim temama.

Ukoliko odbornici daju saglasnost na novi cjenovnik usluge parkiranja građani će ovu uslugu ubuduće plaćati i do 60 odsto skuplje nego do sada.

Čitaj još:   Pretežno oblačno vrijeme a padaće i kiša...

izvor: vijesti.me

LION: Rudar sezonu počine s crno- bijelim u dvomeču s Partizanom…

ŽREB U LIONU: Partizanova sezona opet počinje u Crnoj Gori... Rudar Read more

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more