IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Šverc 485 kg droge”: Albansko tužilaštvo traži 93 godine zatvora, zbog krijunčarenja kokaina preko Bara… (foto, video)

Specijalno tužilaštvo u Tirani zvanično je zatražilo kaznu od ukupno 93 godine zatvora za 11 osoba optuženih za šverc 485 killograma kokaina iz Kolumbije, preko Luke Bar do albanskog grada Fier.

U pitanju je droga koja je zaplijenjena na jesen 2022. godine, a dopremljena je iz Kolumbije preko Luke Bar. Dio akcije u kojoj je razbijena ta kriminalna grupa bila je i crnogorska policija. Kokain je transportovan iz Kolumbije preko Luke Pirej, u Grčkoj, do Luke Bar, u Crnoj Gori. Zatim je kopnenim putem dopremljen u Albaniju. 

Tužilaštvo Albanije tereti bivšeg lokalnog funkcionera Viktora Červanakua i još desetoricu za trgovinu drogom iz Kolumbije. Tužilac je predložio sudu da Červanaku bude osuđen na deset godina i osam mjeseci zatvora. 

Droga je otkrivena 24. novembra 2022. godine u stanu Červanakua, koji je dotad bio posebno pretvoren u laboratoriju za kokain. Tužilaštvo tvrdi da su okrivljeni djelovali na organizovan način, i da bi, da je droga dospjela na crno tržište, vrijedjela 40 miliona eura. 

Prema navodima iz tužilaštva, istragom je utvrđeno da je kokain nakon što je transportovan do Luke Bar kopnenim putem dovezen u Albaniju 19. septembra 2022. godine.

Čitaj još:   DRAŠKO Đuranović- DRITANOVA ''ZADRUGA''... (foto, video)

“Supstanca je transportovana i sakrivena u teretu vještačkog đubriva, spakovanog i utovarenog u kontejner, koji je iz Kolumbije preko Luke Pirej, u Grčkoj, prevezen do Luke Bar u Crnoj Gori.

Teret je kopnenim putem u Albaniju ušao 19. septembra 2022. godine i nakon što je tovar ocarinjen u Tirani, prevezen je u selo Frakul e Madhe, kod Fiera, gdje je zapljenu narkotika izvršila policija”, saopštili su ranije iz albanskog tužilaštva.

Nakon dolaska na odredište ovog tovara, kriminalna grupa bi obezbijedila specijalizovana lica koja bi omogućila vađenje čistog kokaina, kojim bi se potom trgovalo.

Prema tužilaštvu, Nikolin Gjolena, Klajdi Vrioni (alias Klajdi Kodra), Viktor Červanaku i njegov sin Denilson Červanaku su ljudi koji su stvorili, organizovali i upravljali kriminalnom grupom za trgovinu drogom iz Kolumbije, dok su Zenel Červanku, Endži Ferhati, Redion Meši, Julian Malaj, Marildo Rona, Bledar Matoši i Kolumbijac Samir Rosales Rodrigez bili članovi ove kriminalne grupe. Za sve njih, tužilaštvo traži od dvije do 12 godina zatvora. 

Kod jednog broja okrivljenih, navedeno je, nađeno je i oružje, zbog čega je i to dio optužnice. 

Čitaj još:   ALBANSKA KOALICIJA ''JEDNOGLASNO'': Ne možemo sa onima koji žele VELIKOSRPSKU CRNU GORU ...

Uprkos nekim medijskim izvještajima da je istragom otkriveno 430 kilograma droge, tužilaštvo je pomenulo 485 kilograma kokaina. 

izvor: kodex.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more