IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DARKO Šuković: Marko ŠUBARA Kovačević je fašista u najprljavijoj formi, najmračnija ideologija koju je dosad kreirao ljudski um… (foto, video)

Marko Kovačević je pravo lice politike Nove srpske demokratije i njenih ciljeva. Tačka…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 17, 06. 2024… 09 52… DARKO Šuković: Marko ŠUBARA Kovačević je fašista u najprljavijoj formi, najmračnija ideologija koju je dosad kreirao ljudski um… (foto, video)

To najbolje zna Andrija Mandić, predsjednik te političke stranke, koji je iz fotelje predsjednika Skupštine opisao gradonačelnika Nikšića kao budućnost te stranke i političke scene Crne Gore.

Marko Kovačević je osoba bolesno ogrezla u mržnji. Tačka

Poruka da će proći kao Turci svi koji nijesu kao on, a kao on nijesu svi koji pored pripadnosti srpstvu imaju i neko drugo ljudsko svojstvo, nije mu se omakla nego je crvena nit njegovog javnog djelovanja.

Marko Kovačević je arogantni rob laži i neznanja. Tačka

On ne zna da su Crnogorci na Grahovcu branili svoju slobodu, a ne vjeru. A čak ni on ne može ne znati da Njegošu vjera nije smetala da bude pobratim sa Ali pašom Rizvanbegovićem Stočevićem. Pa i kad nešto zna, njega istina ne zanima ako nije u funkciji njegove mržne i bolesnih planova.

Marko Kovačević je primitivac i prostak. Tačka

Da nije lišen kulture poštovanja i lijepog vaspitanja ne bi mu jedina zamjerka na bestijalno uriniranje po spomeniku Ljubu Čupiću bila ta što se njegov duhovni sabrat olakšao – u centru grada. Jer i Marko bi se na isti način osvetio mrtvom heroju, samo kad bi znao da ga niko neće viđeti.

Marko Kovačević je tipičan bukadžija iz mase, a zapravo je preispoljna kukavica. Tačka

Da nije, stao bi barem jednom iza neke svoje izjave ili postupka. Ne bi uvijek namještao sat i vadio se, kao što će i ovoga puta, petparačkim izgovorima: kakve veze imaju naši Bošnjaci sa Turcima?

Čitaj još:   Italijanka AIŠA (Silvija) nakon prelaska na islam doživljava linč MRŽNJE

I kad pjeva „Od Glave Zete do grada Spuža“ i kad svojim prisustvom i riječima prlja slavni Grahovac, i kad glumi demokratu u Skupštini dok njegov lider poziva BS u koaliciju… kad kaže Bošnjaci on misli Turci, kad kaže Turci on misli Bošnjaci.

Na jeziku kojim govore u Srpskom svetu, Turčin je jasna oznaka, a Bošnjak je izraz koji im je nametnut pravilima političke korektnosti za upotrebu na javnom mjestu.

Marko Kovačević je sramota za Nikšić. Tačka

Nadležni za uklanjanje te sramote su građani Nikšića. Svojim su glasovima isprljali svoj obraz prije tri godine. Imaju još jednu za trpljenje i razmišljanje. Oni koji znaju šta je čast i šta je Nikšić osjećaće stid dugo nakon isteka Šubarinog mandata.

Marko Kovačević je sramota za Crnu Goru. Tačka

A nadležni za pravi odgovor na kaljanje obraza države su mnogi. Prvi na spisku je tužilac – Vrhovni državni ili Glavni specijalni, kojigod. Ako im je stalo da od njih ostane makar i privid zaštitnika Ustava i zakona, državnih interesa i ljudskih vrijednosti, fašistu gradonačelnika i poslanika moraju da procesuiraju.

Marko Kovačević je prevelika sramota za vladajuću koaliciju i Vladu koja na toj većini počiva! Tačka

Zapravo, da li je? Sudeći po reagovanju premijera Milojka Spajića, reklo bi se da jeste. Smijemo li izvlačiti (samo) naizgled suludi zaključak: Dario Vraneš mjera je podnošljivosti fašizma, a Marko Kovačević mjera nepodnošljivosti te ideologije, po standardima aktuelne vlasti? Uistinu bi moglo biti tako.

Ali, Crna Gora ne smije ostati zarobljena u limbu između podnošljivog i nepodnošljivog fašizma. Ne smije ostati u rukama onih kojima su Dario Vraneš i Marko Kovačević prihvatljivi politički partneri.

Čitaj još:   POKUŠAJ UNOŠENJA DROGE: Crnogorska policija zaplijenila 37 kg kokaina na granici sa... (foto)

Mi „Turci“ iz besjede Marka Kovačevića na Grahovcu nemamo drugoga izbora nego da fašizmu stanemo nogom za vrat. A ako je nekome od onih koji sa Markom Kovačeviće puvaju u istu političku tikvu tek danas postalo jasno s kim je; ako se uplašio da će neko pomisliti kako je i on takav – dobrodošao u naš, antifašistički front.

Tačka!

BONUS VIDEO: Skandalozan govor načelnika Nikšića: “Ako nismo braća, postupat ćemo prema njima kao prema Turcima!”

izvor Portal Antena M…

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more