IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS Temperatura do 37 stepeni C: Sutra LIJEPO I SUNČANO VRIJEME, šta nas očekuje na početku jula… (foto)

Vremenske prilike do kraja radne sedmice biće u znaku pravog ljetnog vremena…

SARAJEVO: Regija, Zaniumljivosti, srijeda 19. 06. 2024… 07: 33… DANAS Temperatura do 37 stepeni C: Sutra LIJEPO I SUNČANO VRIJEME, šta nas očekuje na početku jula… (foto)

U našoj zemlji danas sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37°C.

U danima vikenda izgledno je povećanje oblačnosti uz nešo niže ali i dalje visoke temperature. U posljepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi koji bi mogli biti izraženiji u centralnim područjima zemlje.

U Sarajevu sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 34°C.

srijeda, 19.06.2024.
Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Visoke temperature osjetljivim osobama mogu uzrokovati manjak energije, umor i slabiju koncentraciju. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i ne pretjerivati sa aktivnostima u najtoplijem dijelu dana.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Visoke temperature osjetljivim osobama mogu uzrokovati manjak energije, umor i slabiju koncentraciju.

Čitaj još:   Cetinjanin Neno Kaluđerović, kojeg su specijalci uhapsili: Pušten da se brani sa slobode... (foto)

Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i ne pretjerivati sa aktivnostima u najtoplijem dijelu dana, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ). 

Preovladaveće sunčano vrijeme sa malo ili nimalo oblaka uz vrućinu koja će naročito biti izražena na jugu zemlje. Boravak na otvorenom biće ugodniji u planinskim područjima. Niže temperature i planinska svježina povoljno će djelovati na izletnike koji će morati povesti više pažnje na visok indeks UV zračenja.

Minimalne temperature zraka varirat će između 14°C i 20°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 23°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 32°C i 38°C, u Hercegovini do 40°C.

Početkom sljedeće sedmice (24.juni) prema raspoloživim sinoptičkim materijalima biće još svježije uz veću mogučnost za padavine.

Padavine se očekuju na čitavom prostoru naše zemlje. Stabilizacija vremenskih prilika prognozira od 27. juna.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 15°C i 20°C, u Hercegovini do 22°C. Najviša dnevna temperatura od 26°C do 31°C, jugu zemlje do 33°C.

izvor iBalkan.net

Čitaj još:   KO SU Crnogorski opštinski kvislinzi...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more