IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS je na CETINJU u bombaškom napadu poginuo bokser, zbog kog je počeo rat kotorskih klanova (foto, video)

Dragan Roganović i Petar Kaluđerović poginuli su u jutrošnjoj eksploziji na Cetinju kada je nepoznata osoba bacila eksploziv na teretanu S. R, prilikom čega su tri osobe povređene.

Ovo nije prvi put da se Roganović, koji je inače i bokser, nalazi na meti napadača, a već je ranjavanj u ovom gradu 2017. godine. Poznat je i po tome što je navodno bio telohranitelj Gorana Radomana, osobe nakon čijeg ubistva je počeo rat škaljarskog i kavačkog klana.

U snažnoj eksploziji koja je jutros prestravila Cetinjane nastradale su dve osobe za koje se navodi da su bliske škaljarskom klanu, ali i tri slučajna prolaznika. Prema prvim informacijama, eksploziv je bačen na teretanu S. R. u Sportskom centru Cetinje i prilikom detonacije je pričinjena materijalna šteta. Žrtve ove eksplozije, Roganović i Kaluđerović, odranije su poznati policiji i već su se pojavljivali na stranicama crne hronike.

Na Rognovića je već pucano na Cetinju i to 2017. godine. Taj pokušaj ubistva u međuvremenu je priznao Nikola Drecun rekavši da je umešan i Nikola Ćupić. Drecun je do detalja ispričao da je od sada pokojnog Ćupića (poginuo u ekploziji 2019) uzimao veće sume novca na kamatu i da mu je sredinom 2017. godine dug bio više od 10.000 evra, te i da se kamata stalno povećavala pa je došao u situaciju da nikako nije mogao da vraća novac.

Tada, kako je kazao, Ćupić mu je ponudio da za njegov račun ubije Dragana Roganovića, a u zamenu da mu oprosti novčani dug. Ovim je, kako smatra, bio ucenjen, objavili su ranije crnogorski mediji. Dodatni motiv da za račun Ćupića ubije Roganovića bio je i taj što ga je Ragovanoić navodno zlostavljao i tukao više puta.

Čitaj još:   PLJEVLJA: USLED JAKIH SNIJEŽNIH PADAVINA, DANAS UČENICI NE IDU U ŠKOLU... (foto)

Kada su mediji izveštavali o ranjavanju Roganovića, doveli su ga u vezu sa Goranom Radomanom i to jer mu je Roganović navodno bio telohranitelj. Radoman je, podsećanja radi, ubijen 2015. godine na Novom Beogradu jer su smatrali da je odgovoran za nestanak 200 kilograma kokaina iz stana u Valensiji. Ova likvidacija smatra se prvom u crnom nizu ubistava koja su se dogodila tokom krvavnog sukoba škaljarskog i kavačkog klana u Srbiji, Crnoj Gori i okolnim državama, ali i Evropi.

Uviđaj na Cetinju

Policija i dalje vrši uviđaj na mestu eksplozije ispred Sportskog centra na Cetinju. Policija je, podsetimo, saopštila da su u blizini Centra jutros oko 09.10 časova, usled aktiviranja eksplozivne naprave, dve osobe su poginule, dok su tri lica povređena.

– Policijski službenici su odmah po saznanju o događaju izašli na lice mesta koje je obezbeđeno. U cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, te rasvetljavanja ovoga događaja, službenici Uprave policije u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici preduzimaju intenzivne izviđajne mere i radnje, a o čijem toku i ishodu će javnost biti blagovremeno obaveštena – navode iz MUP Crne Gore.

Kaluđerović hapšen ove godine

Stradali Petar Kaluđerović uhapšen je ove godine zbog nedozvoljenog posedovanja oružja, pisale su podgoričke Vijesti.

On je zajedno sa Mihailom Borozanom (29), Vladimirom Kaluđerovićem (34), i Milanom Kaluđerovićem (35) bio u pritvoru zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Njih četvorica uhapšena su 11. aprila u prestonici, a policija od tog dana traga za Markom Mašanovićem (42), kojeg sumnjiče da je počinio isto krivično delo.

Čitaj još:   OBJAVLJENI DETALJI EKSPLOZIJE NA CETINJU: Stradali Kaluđerović i Roganović, ima i povrijeđenih... (foto, video)

Od siline eksplozije koja se jutros dogodila popucala su stakla na zgradi Sportskog centra i otkinuto je drvo.

izvor: danas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more