IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LJUBOMIR Filipović: Budva u Kolapsu… (foto)

Dok se političari još dogovaraju oko vlasti, grad trpi kao nikada do sada. Ako gledate RTV Budvu sve je idealno. Nikad sramotnije i nikad cenzurisanije izvještavanje jednog navodno javnoga servisa.

PODGORICA- BUDVA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, utorak, 21, 06. 2024… 12; 52… LJUBOMIR Filipović: Budva u Kolapsu… (foto)

Dobro jutro! Svako ko ovih dana svrati do Budve, može da svjedoči potpunom kolapsu grada u sred turističke sezone. Grada koji generiše pola turističkog prometa, koji direktno čini četvrtinu nacionalnog BDP- a.

Ne zaboravite da se priključite našoj Viber zajednici u kojoj dijelimo informacije u realnom vremenu i direktno odgovaramo na vaša pitanja. Potražite nas na ovoj aplikaciji.

Budva u kolapsu

Dok se političari još dogovaraju oko vlasti, grad trpi kao nikada do sada. Ako gledate RTV Budvu sve je idealno. Nikad sramotnije i nikad cenzurisanije izvještavanje jednog navodno javnoga servisa.

Glavna raskrsnica prema Kotoru više nije ulaz u grad. Morate otići do sljedećih semafora, pa onda još jednih da biste pored Tre Canne prošli i vratili se šetalištem do starog grada.

Ulice su prljave, kamioni za smeće izlaze da čiste kontenjere tek oko 9- 10 ujutru, grad nikad prljaviji i nikad neorganizovaniji nije bio. Ali je zato važno da turiste iz svih krajeva svijeta na ulazu dočekuje ogroman baner u bojama srpske zastava na kojoj se poziva na protest protiv rezolucije UN-a u Srebrenici.

Vratili smo se u devedesete ne samo po tome nego i po klijenteli. Glavni turisti su nam grupe đaka, studenata, sportskih i raničkih kolektiva iz Srbije i drugih država regiona.

Postavili su i luna park ovaj put bliže starom gradu pored nekadašnje Lučke kapetanije. Terasa hotela Budve, na kojoj je bilo milina u tišini popiti kafu sada se nalazi na glavnoj saobraćajnici zbog preusmjeravanja saobraćaja.

Čitaj još:   SRPSKI AUTOKRATA PUCA PO ŠAVOVIMA: Ponižavanjem svojih pulena, Vučić priznao da je ”IZGUBIO” Crnu Goru?

Parking ispred staroga grada pun, krcat, izgleda da su dali propusnice za ulazak svakom partijskom aktivisti odavde do Pljevalja. Sat vremena parkinga ide i do 2,5 eura.

Plaže su prenatrpane mobilijarom. Građevinske mašine i kamioni-mješalice rade i dalje i to na prvoj liniji mora.

Saobraćaj je svakoga jutra u kolapsu. Kolone na ulazu u Budvu kreću od Markovića i od Jaza. Sada su uvedena još dva semafora u Bečićima. Jedan na ulasku u hotelski dio naselja i drugi kod kružnog toka na Zavali.

Slično je i na glavnoj saobraćajnici koja povezuje Budvu sa najbližim aerodromom u Tivtu. Nepregledne kolone zbog radova na širenju magistrale. Prije neki dan je bio udes neđe u Lastvi. Kolona u Budvi je počinjala kod škole u Radanovićima, a blokiran je bio i seoski put u Gornjem Grblju.

A tu je da zabiberi i Ura koja preko svoga advokata sa Cetinja organizuje blokade puta na Cetinju, bodreći nekadašnje radnike Košute. Sa druge strane i dio Grbljana protestuje protiv radova na širenju magistrale koja prolazi kroz Grbalj.

Oni koji ovog ljeta dolaze u Budvu i u Crnu Goru, zasigurno neće više dolaziti. Raspali tivatski aerodrom sa rupama u plafonu i flekama od vlage. Bez ikakvog reda i načina se čeka za čekiranje a onda i na ulazak u avion. Bukvalno nikakvog reda i načina. A zaposlenih koliko hoćeš i na aerodromu i nazad u Budvi.

Ljudi stoje po hodnicima jer nemaju đe da sjednu u kancelariji. Vodu niko ne očitava, a radnika koliko hoćeš. Samo se sipa. Ima država para. Pišu prije neki dan Dušan Pajović i Andrej Nikolaidis kako treba uvesti universal basic income za sve u Crnoj Gori. Evo ga u Budvi svi žive.

Čitaj još:   LJETO JOŠ TRAJE: Sunčan i topao vikend a evo kada će nam TREBATI KIŠOBRANI! (foto i video)

Samo umjesto u socijalnu službu prijavite se u partiju i dobijete posao na kome ne radite ništa. Za vas rade privatnici koji plaćaju poreze od kojih se vama plaća plata i radnici u privatnom sektoru, kojima je plata manja od vaše u javnom sektoru.

Budva živi socijalnu pravdu.

Toliko za danas. Ugodan ostatak dana želimo.

S poštovanjem,

Ljubomir Filipović, analitičar i kolumnista CdM-a

(Mišljenja i stavovi kolumnista nisu nužno stavovi redakcije CdM- a)

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more