IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Nikčević, Crnogorska evropska partija (CEP) Nikšić: Pod hitno smijeniti MARKA Kovačevića Šubaru… (foto)

Predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske evropske partije (CEP) Nikšić Željko Nikčević izrazio je duboku zabrinutost i protest povodom nedavnih javnih nastupa predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

„Smatramo da su izjave i postupci predsjednika Kovačevića u suprotnosti sa temeljnim vrijednostima koje Crnogorska evropska partija zagovara i koje su osnova našeg političkog programa i Manifesta.

Naš Manifest, utvrđen na osnivačkom kongresu 25. novembra 2023. godine, jasno definiše Crnu Goru kao domovinu svih njenih građana, zasnovanu na principima sekularizma, demokratije i evropskih integracija. Kao partija koja se zalaže za očuvanje nezavisnosti i suvereniteta Crne Gore, osnaživanje njenog međunarodnog ugleda, te punopravno članstvo u NATO i Evropskoj uniji, ne možemo ostati nijemi na izjave koje ugrožavaju ove vrijednosti“, poručio je Nikčević.

Ističe kako Kovačević svojim javnim nastupima pokazuje „neprihvatljivo ponašanje koje podriva principe sekularne i građanske države“. 

„Njegove izjave i postupci ne samo da narušavaju ugled Opštine Nikšić, već i cijele Crne Gore kao zemlje koja teži evropskim integracijama i očuvanju demokratskih standarda. Crnogorska evropska partija odlučno stoji protiv bilo kakvih oblika nacionalizma, kleronacionalizma i retrogradnih procesa koji razaraju temeljne vrijednosti našeg društva.

Čitaj još:   RASULO U OPŠTINI PRED SMJENU ČETNIČKE VLASTI: Nakon odlaska Šubare trebaće dosta vremena da se Nikšić oslobodi... (foto)

Naša misija je da organizovanim i političkim djelovanjem zaštitimo i učvrstimo nezavisnost i suverenitet Crne Gore, te osiguramo stabilnu budućnost za sve njene građane“, naglasio je Nikčević.

On je pozvao sve građane Nikšića i Crne Gore da se pridruže njihovom nastojanju za pravedno društvo koje poštuje prava i slobode svih svojih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili kulturnu pripadnost. 

„Uvjereni smo da zajedničkim snagama možemo zaustaviti negativne procese i izgraditi bolju budućnost za našu domovinu. Na osnovu svega treba, pod hitno, smijeniti Marka Kovačevića sa postojeće funkcije, kako ne bi vrijeđao sve građane Nikšića“, zaključio je Nikčević.

izvor: kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more