IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROBLEMI U NAJAVI: Za isti dan najavljena dva skupa u PODGORICI– antifašisti i „svesrpski sabor“ na kilometar udaljenosti… (foto)

U Podgorici su za 12. jul neslužbeno najavljena dva skupa: jedan koji povodom Dana državnosti i godišnjice trinaestojulskog ustanka organizuju pred Skupštinom pobornici građanske i antifašističke Crne Gore i drugi koji bi pod nazivom ”svesrpski sabor” trebalo prema nezvaničnim informacijama Standarda da bude održan na platou ispred Hrama Hristovog vaskrsenja

Predsjednik Skupštine Crne Gore i Nove srpske demokratije Andrija Mandić najavio je prije nekoliko da će se u Crnoj Gori održati skup pod nazivom „svesrpski sabor“.

Premda nije objavljeno ni ko su zvanice, ni šta je cilj okupljanja, ne treba velika pamet za zaključak da je riječ o događaju nalik onom u Beogradu 8.juna kada su se okupili zvaničnici Srbije, Republike Srpske i oni iz Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi.Zvanične potvrde održavanja i tačne lokacije ovog skupa još nema.

Prema nezvaničnim informacijama portala Standard organizatori kao idealnu lokaciju vide plato ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Ono što su organizatori definitivno odredili je datum: 12. jul ili kako oni navode Petrovdan. To je potvrdio i Mandić lično, a indirektno i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je već viđen kao neka vrsta počasnog gosta.

Čitaj još:   PODGORICA: O predlogu za skraćenje mandata Skupštine Crne Gore 30. septembra- "Predsjednik mora prisustvovati" (foto, video)

Vučić u jednom od svojih uobičajenih večernjih živih televizijskih ukazivanja potvrdio poziv Andrije Mandića Milana Kneževića i najavio dolazak za 12. jul.

„Najbolje bi bilo da to bude Petrovdan, ali moramo vidjeti ko će u tom periodu biti od gostiju ovdje“, rekao je Vučić.

„Svesrpski sabor“ koincidira, očigledno ni malo slučaju, s tradicionalnim okupljanjem građana povodom Dana državnosti i trinaestojulskog ustanka.

Ove godine je okupljanje najavljeno na platou ispred Skupštine Crne Gore u organizaciji grupe koja sebe u objavama plasirani putem društvenih mreža naziva antifašistima Crne Gore.

Pozivaju, kako navode, sve slobodne građane, civilni sektor i suverenističke partije da se 12.jula okupe ispred Skupštine i tako „obilježe svitanje 13.jula u Crnoj Gori“.

„Za antifaštističku Crnu Goru, za građansku i istinski evropsku Crnu Goru, za Crnu Goru oslobođenu od velikosrpske histerije“, stoji u njihovom pozivu objavljenom na društvenim mrežama.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more