IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Fatalna SANITA iz BiH: Pala s mužem u Italiji, poznato i zašto… (foto)

Kako su objavili mediji iz Italije krijumčari su se predstavljali kao ribari da bi isplovljavali iz luke Bišelje, a zatim su se vraćali sa robom u vidu droge i cigareta

U velikoj akciji italijanske policije “Recover” uhapšeno je 13 osoba, među kojima i državljanka Bosne i Hercegovine, a svi oni se terete za za prodaju, distribuciju i promet opojnih supstanci i uvoz, transport i prodaju krijumčarenog duhana strane proizvodnje.

Kako su objavili mediji iz Italije riječ je o Saniti Karahasanović (32).

Njen otac je rekao da je samo privedena na ispitivanje te nakon toga puštena, piše Avaz.

Ipak, ona je puštena da se brani sa slobode, no i dalje je pod istragom. S njom je zajedno uhapšen i njen muž Piero Valisa, a on se nalazi u pritvoru.

Utovarana riba, a krili se droga i cigarete

Kako su objavili mediji iz Italije krijumčari su se predstavljali kao ribari da bi isplovljavali iz luke Bišelje, a zatim su se vraćali sa robom u vidu droge i cigareta.

Riječ je o jednoj od najopsežnijih akcija italijanske policije, koja traje od juna, 2022. godine. Ovi “lažni” ribari su konstantno nadzirani od strane više jedinica italijanske policije, a hapšenje je izvršila jedinica karabinjera pokrajinske komande Barleta-Andrija-Trani uz pomoć specijalizovanih odjeljenja Heliborne.

Od 13 uhapšenih, vrlo bitnu ulogu u cijelom lancu imala je i Sanita Karahasanović, (32) iz Bosne i Hercegovine, koja je pored šverca služila i za “odvlačenje pažnje”, precizirao je poručnik Alesandro Rundo. Osumnjičeni su „malim čamcima na koje su utovarivali navodno ulovljenu ribu, krili drogu i cigarete i tako je švercovali po ovom dijelu Italije. Iako su bili uvjereni da su potpuno sigurni i neprimjetni, nisu ni slutili da ih policija prati više od dvije godine.

Čitaj još:   BERLIN Kolinda: Tesla je Srbin, ali iz Hrvatske...

Balkanska ruta

Droga i cigarete su uglavnom stizali preko zloglasne balkanske rute, a dalje su ih distribuirali po cijeloj Italiji.

Inače, italijanski mediji su prenijeli da je riječ o krajnje beskrupuloznoj grupi koja nije birala sredstva da dođe do nelegalne zarade. Policija nije otkrila koja količina droge i duhana je u pitanju, samo su rekli da su zaplijenili robu velike vrijednosti. Inače, skoro svih 13 uhapšenih, uključujući i Karahasanovićevu, ima krivične dosijee i poznati su policiji.

izvor: hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more