IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAZRAĐEN PLAN KRIVIČNIH DIJELA: VELJA Nevolja imao ISTA KOLA i TABLICE kao direktor policije? (foto i video)

Tablice koje se dodjeljuju zaposlenima u policiji koji su na višim funkcijama brišu se iz sistema…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 03.03.2021…00.39… RAZRAĐEN PLAN KRIVIČNIH DIJELA: VELJA Nevolja imao ISTA KOLA i TABLICE kao direktor policije? (foto i video)

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja uspjeva da izbjegne zaustavljanje policije, jer je u svom voznom parku imao dva “audija” potpuno ista kao direktor policije Vladimir Rebić. On je otišao toliko daleko da je napravio i registarske tablice identične onima koje su dodeljene direktoru policije.

Prema informacijama, Velja Nevolja vešto je izbjegavao zaustavljanje saobraćajne policije, ali i radare koji su bili na putu, tako što je za svoje kriminalne radnje nabavio dva “audija”, istog modela i boje kao što ima direktor policije Vladimir Rebić.

On je čak nabavio i tablice koje direktor policije ima koje je stavio na vozila, tako da ga niko nije zaustavljao misleći da je u pitanju službeni automobil.

Tablice koje se dodjeljuju zaposlenima u policiji koji su na višim funkcijama brišu se iz sistema, a kada bi vozilo prošlo ulicom ono se ne bi zaustavljalo, jer se na osnovu registarskih tablica vidi da je u automobilu neko ko je na visokoj funkciji u policiji. To je znao i Belivuk, te je razradio plan kako da neometano vrši krivična djela i obilazi lokacije bez da iko posumnja da je on bio tamo – kaže izvor upoznat sa istragom.

Ova dva automobila zaplenjena su u akciji policije prilikom hapšenja Belivuka i članova njegove grupe. Pored njih, kako se saznaje, oduzeto je na desetine drugih vozila koja su poslata na vještačenje.

Kola su uzimana od svih osumnjičenih, ali i od njihovih žena, ali i od drugih članova porodice. Sumnja se da mnoga od tih vozila koristili za likvidacije i otmice. Vještačenja bi trebalo da ukažu da li u kolima ima DNK ili bilo koji drugi trag osoba koje su nestale, a za koje se sumnja da su ubijeni od strane Belivuka- kaže sagovornik.

Čitaj još:   Crna Gora ne zatvara i nikad neće zatvoriti granice za svoje građane (foto)

Belivuk je uhapšen 4. februara u velikoj tajnoj policijskoj akciji zajedno sa još 23 pripadnika njegove kriminalne grupe koja je godinama sijala strah, prije svega u Beogradu. Od tada policija neumorno traga za dokazima koji će pomoći da se Velja Nevolja i njegovi saradnici osude na zatvorske kazne.

Oni su za sada osumnjičeni za najteža krivična djela- ubistva, mučenja, otmice, ali je dobro poznato i da su se bavili trgovinom narkotika za crnogorski kavački klan, ali i reketiranjem po Beogradu, Pančevu, sve do Niša…

Veliki tragovi krvi, kao i ostaci sredstava za dezinfekciju kojima je ta krv uklanjana pronađeni su na nekoliko lokacija koje je koristila i kriminalna grupa. Najviše tragova koji ukazuju na mučenja, a kako se sumnja i ubistva, pronađeno u kući strave, opasane visokom betonskom ogradom,  Ritopeku.

U ovoj kući na zemlji su pronađeni i tragovi spaljivanja… Tragovi krvi, međutim, prema nezvaničnim informacijama otkriveni su i u drugim vikendicama koje je Velja Nevolja koristio. Na pojedinim lokacijama pronađeno je oružje, snajperi, ali i ogromne količine novca.

U jednom od Belivukovih tajnih sefova, koji je pronađen u vikendici i to u Vrčinu, pronađen je i svežanj od dvadesetak ključeva za koje policija a to i pokušava da utvrdi koja vrata otvaraju i šta se iza njih krije! Jasno je da su ovi ključevi za Belivuka važni s obzirom da je skrivao u sefu kraj nekoliko desetina hiljada eura zarađenih, najvjerovatnije, trgovinom narkotika.

Na Makiš, ispred prostorija UKP i SBPOK, tokom privođenja svih članova Belivukove kriminalne grupe osumnjičene za najteža krivična djela, prvo je dovezen i luksuzni mercedes repera Stefana Đurića Raste koji je i prošlog mjeseca izašao iz zatvora. Kako se pisalo, pripadnici Belivukove kriminalne grupe su poslednjih meseci radili kao Rastino obezbeđenje, a brinuli su o njemu i dok je bio u zatvoru zbog posedovanja veće količine marihuane.

Čitaj još:   Goca Tržan: NIKAD NE BI IŠLA POD NOŽ „UMREĆU DEBELA I GLADNA“... (foto)

Sutra im ističe pritvor

Veljku Belivuku kao i pripadnicima njegove grupe koji su uhapšeni četvrtog februara, sutra ističe pritvor od 30 dana koji im je odredio a to je i Viši sud u Beogradu. Ovaj sud, sutra će razmatrati da li postoje uslovi da im se produži zadržavanje za još 30 dana.

izvor srbija danas.rs

MILO Đukanović: Crna Gora i Kosovo dijele želju za dobrosusjedstvom… (foto)

Crna Gora i Kosovo dijele želju za dobrosusjedstvom, stabilnošću regiona Read more

Nastavnica Sanja Vujović: Ne plašim se Ministarstva prosvjete, opet bih isto uradila… (foto)

Nastavnici istorije OŠ„ Lovćenski partizanski odred“sa Cetinja Sanji Vujović je Read more