IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVINAR Stefan Cvetković uporan: Oteli su me!!!

DVA Tužilaštva u Pančevu i Vršcu pokrenule su istragu protiv novinara Stefana Cvetkovića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje svoje otmice, naveli su vršački tužilac Tihomir Knežević i pančevački Nebojša Živković…

BEOGRAD ( iBalkan.net ) Region, Crna Hronika, srijeda 20.06 2018, 22: 15… – Utvrđeni materijalni dokazi i izjave svjedoka, uključujući i izjavu samog Cvetković Stefana, ne potvrđuju ključne navode njegove izjave date nadležnim policijskim službenicima, a u kojoj tvrdi i time prijavljuje izvršenje nekog od navedenih krivičnih dijela na njegovu štetu- naveli su Knežević i Živković.

U Beogradu se Cvetković oglasio prvi put od nestanka, tvrdeći da su ga tri osobe otele u srijedu uveče, ističući da je jedna imala oružje i značku koja je ličila na policijsku. On je rekao da nije bio tučen…
 
Na konferenciji je novinar je ponudio malo konkretnih odgovora, a počeo je spektakularnim pozivom upravo tužiocu Kneževiću za koga je rekao da mu se ne javlja i da sumnja da je možda kidnapovan.
 
– Ako gleda i ako nije kidnapovan, neka mi se javi na telefon- ponavljao je Cvetković dok se sa telefona čula govorna pošta.
On je objasnio da su ga otmičari odveli u automobil i prevezli na lokaciju za koju vijeruje da je u rejonu Bele Crkve. Kako je dodao, u jednom trenutku zazvonio mu je telefon.
 
– Iz mog džepa jedan od njih vadi telefon i stavlja ga na uho, otaljavam razgovor sa prijateljem. Prebacuju me u drugo vozilo koje ima klizeća vrata i koje se zaustavlja na piheščani teren- ispričao je Cvetković.
 
Ni danas nema ni traga od otmičara…
Tužilaštva su još saopštila da su na satu koji je prema izjavi novinara mu otrgnut sa njegove lijeve ruke prilikom otmice, nađen samo DNK Stefana Cvetkovića, kao i da prilikom analize 21 brisa uzetih iz putničkog vozila pronađeni samo njegov i DNK njegovih roditelja. Takođe, tužilaštva kažu da pregledom vidio nadzora sa svih kamera na benzinskoj pumpi Lukoil utvrđeno da nije bilo vozila koje ga je pratilo, a kako je on naveo.
Listingom s mobilnih telefona njegova tri privatna broja utvrđeno je da je komunicirao sa majkom Dragicom u vrijeme kada je naveo da je otet.
 
On je pojasnio da ga je jedan od njih, nakon ulaska u prostoriju upitao- da li je svjestan šta radi? Kako je dodao, taj akcenat mu je dijelovao slovenački…
 
Cvetković je ispričao i da će boraveći toj prostoriji čuo nadletanje helikopetera i da smatra da je to uznemirili otmičare koji su ga na kraju pitali gdje želi da ga odvedu, a potom ga i odveli blizu mjesta koje je tražio.
 
– Tražili su da pet minuta ne skidam kapuljaču ako želim da živim- pojasnio je Cvetković koji je naveo da su mu kapuljaču na glavu stavili neposredno nakon otmice.
 
On je kazao da je nije predao policiji i donio ju je i pokazao kolegama na konferenciji u Medija centru.
 
– Kapuljaču koja mi je bila na glavi daću jednoj stranoj ambasadi,  tražiću međunarodnu istragu- izjavio je Cvetković, dodajući da je to i u interesu aktuelne vlasti…
redakcija regionalnog portala iBalkan.net
Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši