IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Tužilac traži 150 godina zatvora za napadača na džamiju u kojoj je ubio 6 osoba

DANAS je Tužilac u Kanadi je predložio 150 godina zatvorske kazne za Alexandera Bissonnettea koji je prošle godine izveo napad na džamiju u Quebec Cityju i pritom usmrtio šest osoba…

KANADA Quebec City ( iBalkan. net ) Tužilac u Kanadi je predložio 150 godina zatvorske kazne za Alexandera Bissonnettea koji je prošle godine izveo napad na džamiju u Quebec Cityju i pritom usmrtio šest osoba.

Inače, ovo je najduža zatvorska kazna zatražena za optuženog u historiji Kanade.

Tužitelj Thomas Jacques, koji radi na ovom slučaju, predložio je da optuženi dobije po 25 godina zatvorske kazne za svaku osobu koja je poginula prilikom napada. Istakao je da napadač treba biti osuđen najstrožijom kaznom jer se radi o nezapamćenom slučaju u toj zemlji.

Sudija Francois Huot je naglasio da je zločin koji je počinio Bissonnette jedinstven po tome što je bio usmjeren na određenu grupu, u ovom slučaju na muslimane.

Čitaj još:   Darko gledao ljude kako umiru u postelji do njega, govori kako se OSJEĆA kada pomisli na najteže momente

Bissonnette je priznao da je izveo napad na džamiju.

Napad na Islamski kulturni centar u Quebecu, u trenucima kada se najmanje 40 vjernika spremalo za obavljanje noćne molitve, izveden je u januaru 2017. godine, a pritom je smrtno stradalo šest osoba, starosne dobi od 35 do 70 godina.

http://iBalkan.net

VUČIĆ OBJAVIO: Mandatar za sastav nove Vlade Srbije bit će… (foto + video)

Aleksandar Vučić obraća se javnosti povodom izbora mandatara za sastav Read more

Komentariši