IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ambassador Fabrici u poseti GU: „Podrška Evropske unije razvoju grada biće još snažnija“

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Sem Fabrici sastao se tokom svoje prve zvanične posete našem gradu sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, zamenikom gradonačelnika Nebojšom Ravićem, članom Gradskog veća Esadom Fazlićem i pomoćnicima gradonačelnika Nihadom Hasanovićem i Farukom Suljevićem.

Fabrici je boraveći u Novom Pazaru obišao radove koje finansira Evropska unija, a koji doprinose razvoju infrastrukture i unapređenju zdravstvenih usluga, kao i podsticaju konkurentnosti lokalne privrede i otvaranju novih radnih mesta.

Obilazeći novosagrađenu zgradu Hitne pomoći gradonačelnik Nihat Biševac podsetio je da je u pitanju projekat vredan oko milion finasiran sredstvima Evopske unije preko EU Progresa, (680 000 eura), sredstvima Ministarstva zdravlja Republike Srbije koje je izdvojilo 100 000 eura dok je ostatak novca obezbedio grad Novi Pazar.

„Reč je o zajedničkom projektu, izuzetno važnom za naše građane. Ovim je grad pokazao da je pouzdan partner Evropske unije i Vlade Srbije. Znamo da je Evropska unija kroz niz projekata u koje su uložena ogromna sredstva, doprinela poboljšanju kvaliteta života stanovništva Novog Pazara i zato očekujemo da će, na zadovoljstvo građana, saradnja sa EU biti nastavljena jer smo zaista pokazali da zavređujemo poverenje“, rekao je gradonačelnik Biševac.

Gradonačelnik je izrazio uverenje da će početkom rada Hitne pomoći kvalitet zdravstvenih usluga biti znatno unapređen, jer sje i sam objekat građen i opreman po evropskim standardima. On je naglasio da zdravstvene usluge zaposleni u Domu zdrvlja Novi Pazar ne pružaju samo ovdašnjem stanovništvu, već i stanovnicima lokalnih opština koje gravitiraju prema Novom Pazaru. Ambasador Evropske Unije u Srbiji Sem Fabrici izrazio je zadovoljstvo „jasnom vizijom koju gradonačelnik Biiševac ima kada je reč o razvoju grada ali i ništa manje važnom vizijom o saradnji sa EU.

Čitaj još:   HULIGANI, HARAJU PO SRBIJI: "Torcida", demolirana i opljačkana pumpa...

„I ranije sam se sretao sa gospodinom Biševcem, širom zemlje. Danas, tokom prve posete vašem gradu imam priliku da se na licu mesta upoznam sa potrebama Novog Pazara. Naša podrška u narednom periodu neće ostati na istom nivou već će biti još snažnija. Zato sam, tokom sastanka sa gradonačelnikom apelovao da iskoristite mogućnosti nedavno pokrenutog projekta EU PRO. Reč je o izuzetno konkurentnom progoramu u čijem su fokusu, između ostalog mala i srednja preduzeća, a siguran sam da Novi Pazar ima sjajne kapacitete da iznedri kvalitetne projekte u ovoj oblasti“ poručio je šef Delegacije EU U Srbiji Sem Fabrici.

Ambasador Fabrici i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac posetili su mladog preduzetnika Mirzu Aličkovića koji je uz pomoć EU i Vlade Švajcarske dobio opremu i započeo svoj posao u oblasti informacionih tehnologija.

Čitaj još:   KAKO ESTRADA NABAVLJA DROGU Počnu sa čašicom,završe sa NOSOM U KOKAINU...

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- Jasmina Kruševljanin Bonđuković i Senad Senko Župljanin

 

http://www.ibalkan.net/

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši