IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Phillip Cocu: Preuzima Fenerbahče i dogovorio s ljubičasto- žutim “kanarincima”…

Holandski fudbalski stručnjak Philip Cocu postigao je dogovor s ekipom turskog giganta sa aziste strane Istanbula, Fenerbahčea, ovo je potvrđeno iz holandskog kluba PSV Eindhovena, koji je Cocu predvodio posljednjih pet sezona…

ISTANBUL ( iBalkan.net ) Globus, Sport, Fudbal, petak 22.06 2018, 20: 45… Phillip Cocu: Preuzima Fenerbahče i dogovorio s ljubičasto- žutim “kanarincima”…

U saopćenju iz PSV-a navedeno je kako je Cocu postigao dogovor s Fenerbahčeom, te kako će njegovo mjesto na klupi PSV-a preuzeti sunarodnjak Mark van Bommel.

Naglašeno je također kako će zajedno s Cocuom u Fenerbahče preći i njegov pomoćnik Chris van der Weerden.

Pet divnih godina proveo je u Ajndhovenu. Tri titule je osvojio. Idealan način da započne samostalnu trenersku karijeru. Ali Filip Cocu je riješio da potraži novi izazov. Prihvatio je poziv Fenerbahčea i klupu u PSV-u ustupio Marku van Bomelu, koji će– kao i njegov nekadašnji saigrač Cocu – na Filips Areni prvi put biti šef struke.

Cocu je u međuvremenu postao jedan od cijenjenijih trenera u Holandijiu i ne čudi što mu se Fener odlučio za novog šefa struke. Četiri godine je već Fener bez titule u Turskoj, poslednjih sezona nijedan se trener na Bosforu nije zadžao duže od jedne sezone.

Čitaj još:   ZA PLIKOVE NA SRCU MEHLEM JE POEZIJA

Redom su se menjali Ersun Janal, Ismail Kartal, Vitor Pereira, Dik Advokat, pa na kraju i Ajkut Kodžaman, poslednji trener koji je Feneru donio titulu, poslednji koji je potrajao više od godinu dana.

Ipak, Fener ima para, a Cocu ima ambiciju da se ostvari i van Holandije. PSV je momentalno reagovao i angažovao Vam Bomela. Nije se uplašio njegovog neiskustva: parafiran je ugovor na tri sezone. Dobro ga znaju u Ajnhdovenu. Dugo je tamo “krao zanat“. Prošle sezone je vodio U19 selekciju i bio prvak. Asistirao je Bertu Van Marvajku u reprezentaciji Saudijske Arabije, sada Australije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Vrijeme je da Cocu proba sam. Ako će neko istrpjeti njegove dječije bolesti onda je to PSV, klub u kojem je kao aktivan fudbaler odigrao 261 utakmicu. Od Cocua direktor Fenera Damijem Komoli– nekada zadužen za pojačanja u Liverpulu– očekuje rezultat odmah. I sigurni su da će da isporuči. Phillip Cocu je takođe potpisao na tri godine…

Čitaj još:   HAOS NA NEBU: Dva aviona kružila oko Sarajeva, pa na kraju odletjela za Beograd i Zagreb...

 

Autor: http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši