IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao je danas na zvaničnom merenju da je spreman za dug i naporan meč, ali da veruje da će pre isteka 12. runde savladati Atilu Kajabašija i postati IBF internacionalni prvak sveta.

“Spreman sam za 24 runde, ne za 12. Ipak, verujem da meč neće trajati toliko. Spreman sam kao nikada u karijeri i očekujem da sve bude gotovo pre kraja šeste runde”, rekao je Gurdijeljac.

On i Kajabaši boriće se sutra uveče oko 22.00 u Novom Pazaru za upražnjeni internacionalni IBF pojas u superpero kategoriji. Dvadesettrogodišnji Novopazarac je na merenju imao 58,7 kilograma, dok je pet godina stariji nemački bokser poreklom iz Turske bio 1,2 kilograma teži.

“Dugo sam se spremao za ovaj meč. Došao sam da pobedim. Trenirao sam i čekao ovu šansu, daću sve od sebe da je iskoristim”, naveo je Kajabaši. Gurdijeljac je u profesionalnoj karijeri zabeležio 16 pobeda, od toga sedam nokautom, uz četiri poraza, dok je Kajabaši slavio je u svakoj od prethodnih 10 borbi, a nokautirao je šestoricu rivala.

Čitaj još:   U NOVOM PAZARU UMRLO DVOJE LJUDI,na respiratorima još tri pacijenta

Pre njih dvojice, u ringu će se oko 21.00 naći Marsel Hasler i Federiko Ćereli, a pobednik tog duela u 10 rundi postaće mladi IBF prvak sveta u velter kategoriji. Hasler nastupa za Nemačku, ali je rođen u Novom Pazaru kao Mersid Hadžić. On je dobio prethodnih osam profi borbi, od čega pet nokautom, dok je Italijan Ćereli na skoru od devet trijumfa i dva neuspeha.

“Očekujem pobedu, a mislim da neće biti izvojevana na poene. Znam koliko sam uložio u ovaj meč, pa sam zbog toga i samouveren”, naveo je dvadesetpetogodišnji Hasler.

Subotnji program u dvorani Pendik startuje u 18.30, a u četiri uvodne borbe snage će odmeriti Ersan Gurdijeljac i Milan Savić, Tajdžan Jildirim i Mark Kramerštoder, Nemanja Gavrilović i Ramiz Džafić, te MMA borci Jusuf Hajrović i Lovro Krišto.

Prilog priredili-Miljan Minić ı Senad Senko ı  Župljanın

http://www.ibalkan.net/

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši