IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Srpski navijači divljali po Beču: “Nož, žica, Srebrenica”, sukobi s policijom…

Tokom utakmice reprezentacija Srbije i Švajcarske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, sukobili su se srpski navijači sa policijom u Beču… Srpski emigranti sinoć su u Beču su napravili dramu na ulicama. Kako prenose austriski mediji odmah nakon gola 1: 0 za Srbiju u ulici Ottakring u Beču, poznatoj i po nadimku “Balkanska ulica”,  navijači srpske reprezentacije počeli su uzvikivati “Nož Žica Srebrenica”…

BEČ ( iBalkan.net ) Crna Hronika, Sport, subota 23.06. 2018, 18:23… Srpski navijači divljali po Beču: “Nož, žica, Srebrenica”, sukobili se s policijom…

Prema saopštenju policije, privedene su četiri osobe koje su na čuvare reda bacali flaše i pirotehnička sredstva…

Do sukoba je došlo nakon što je pao prvi gol i Srbija povela, kada je grupa navijača izašla na ulicu i blokirala saobraćaj, te napala čuvare reda koji su preduzeli mijere za zatvaranje ulice za saobarćaj. Oštećeno je nekoliko policijskih automobila.

Srbi uzvikivali “Nož žica Srebrenica” Sukobi na ulicama – Intervenisala Austrijska policija!!!

Nakon što su mnogi Bosanci i Hercegovci sinoć navijali za reprezentaciju Srbije u utakmici protiv Švicarske, Srbi u Beču su napravili dramu na ulicama ovog grada i Bosancima pokazali da za njih ne trebaju nikada navijati.

Čitaj još:   Miodrag Vlahović: Ambasador, sam dok MILO Đukanović, ne potpiše ukaz... (foto)

Odmah nakon gola 1:0 za Srbiju u ulici Ottakring  u Beču došlo je do nemira i nacionalističkih uzvika “Nož Žica Srebrenica” iako Srebrenica nikakve veze nema sa Albanskim igračima u Švicarskoj reprezentaciji.

Došlo je do sukoba Srpskih navijača sa policijom gdje su na policiju bacane staklene flaše i drugi predmeti, a uništavana su i policijska vozila. Austrijska policija je angažirala i Helikopter a 4 osobe su uhapšene.

Ova ulica u Beču je inače poznata kao Balkanska ulica. Uhapšeni su zadržani u policiji a divljaštvo srpskih navijača u Beču pokazuje svu realnost balkanskog društva. Spominjanje žrtava Srebrenice u utakmici koja nema nikakve veze sa BiH je sramotno i jadno…

izvor agencije

VIŠE OD IGRE o meču fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Bosne i Hercegovine: “Burek sa sirom” i “Nož, žica, Srebrenica” civilizacijska razlika… (foto, video)

Fudbalski meč između reprezentacija Crne Gore i Bosne i Hercegovine Read more

Čitaj još:   SREBRENICA: Bošnjaci s radošću dočekali Ramazanski bajram... (foto)
VUČIĆ: Ne pada mi na pamet da priznam GENOCID u Srebrenici…

BEOGRAD– Predsjednik Srbije Aeksanda Vučić rekao je da nema namjeru Read more

Komentariši