Balačikić najbrži u Pazaru

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Brdska trka u Novom Pazaru, druga po redu, završena je pobedom Dragana Balačikića, člana ASL Gaga Avala RT tima, ujedno i najuspešnijeg tima na vikendu u Novom Pazaru.

Sa svojom Hondom Civik bio je najbrži isred Alekse Radojkovića iz Auto Royal kluba i Uroša Brkića iz ASU Galaxa, inače prošlogodišnjeg pobednika. Staza ka manastiru Đurđevi stupovi duga je 2,7 km i po oceni vozača, jedna je od najlepših u Srbiji.

Specifična je po tome što praktično polazi iz šireg centra Novog Pazara i izdiže se na 670 metara nadmorske visine, do samog manastira, odakle se otvara pogled ka Kopaoniku i Goliji.

Boje Auto moto kluba Novi Pazar branili su, prvi put u istoriji grada, Edin Ujkanović i Aldin Isović, koji su privukli veliku pažnju domaće publike. Rezultat je bio u drugom planu.

Trku je otvorio gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Organizator Brdske trke u Novom Pazaru je Sportski auto karting savez Srbije i Grad Novi Pazar, uz podršku Sportskog saveza i Auto moto kluba Novi Pazar.

Čitaj još:   BRAVO Vjernici iz BiH krenuli na put ka Medini: Susret s Ćabom nemoguće je opisati riječima...

Organizator se podrudio da nastavi prošlogodišnju tradiciju, pa je vozač Dragan Balačikić, koji je izvozio najbrže vreme dobio novčanu nagradu u vrednosti od 500 evra.

U Novom Pazaru nastupilo je dvadeset sedam vozača iz petnaest klubova. Naredna brdska trka voziće se 28. i 29. jula na Košutnjaku.

Prilog pripremio-Senad Senko Župljanin

http://www.ibalkan.net/

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši