IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među kojima su novinari prepoznali trojicu navijača iz ekipe ubijenog Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi. Svi su obučeni u iste majice sa iscrtanim Kosovom i natpisom „Nema predaje“, humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“.

 SAMARA, BEOGRAD( iBalkan.net ) Svijet, Politika, Crna Hronika, Sport, Fudbal, ponedeljak 25.06. 2018, 08: 53… SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Prije nekoliko dana Ivo Vajgl, izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, najavio je tokom rasprave o nacrtu izvještaja za Srbiju da će biti upućen veliki broj amandmana na osnovni tekst. Tom prilikom Vajgl je napomenuo: “Srpske vlasti moraju da znaju da ih mi ne pozivamo na besplatan ručak, već da moraju da se usklade sa standardima i vrijednostima EU”.

Od početka ove godine, za samo šest mjeseci, izvršeno je 18 mafijaških ubistava. Dok su ranije kriminalci ubijali u prosjeku na svake tri nedelje, sad se ritam zločina ubrzao, pa se ubistva dešavaju na svakih desetak dana. Beograd sve više liči na Čikago tridesetih, ili na sebe iz devedesetih godina prošlog stoljeća.

Stručnjaci kažu da ova ubistva najčešće vrše profesionalci, plaćene ubice, ali nerijetko se dešava da stradaju ili budu povređeni i obični građani, koji su se zatekli na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. I površnom posmatraču je jasno da se u Beogradu odvija pravi rat između kriminalnih klanova, a da policija i tužilaštvo ne preduzimaju gotovo ništa da ga spriječe.

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović se ne oglašava baš često po pitanju mafijaških ubistava i organizovanog kriminala, a i kad to učini, uglavnom sve ostaje na uopštenim obećanjima i praznoj retorici.

Čitaj još:   ALARM IZ SRBIJE: "Dodik je spreman i na oružani sukob uz pomoć PUTINA, na VUČIĆU je najveća odgovornost…"

Nakon što je u oktobru 2016. godine ubijen jedan od vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković, poznat kao “Sale Mutavi”, Stefanović je održao konferenciju za novinare na kojoj je najavio oštar odgovor države i objavio rat mafiji.

Rezultat?

Nakon više od godinu dana ubistvo Stankovića nije rasvetljeno, a broj mafijaških likvidacija nesmetano raste.

Neki članovi Stankovićeve ekipe ovih dana su ponovo dospjeli u žižu javnosti. U javnosti se pojavila fotografija iz ruskog grada Samara, sa fudbalske utakmice Srbija- Kostarika, na kojoj se vide Aleksandar Vidojević, Boris Karapandžić, Nemanja Srećković i Milan Krasić.

Oni su fotografisani dok navijaju za srpsku reprezentaciju na stadionu u Samari, a fotografija je izazvala veliku pažnju zato što se među njima našao i Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Zbog toga je fotografija izazvala veliku pažnju javnosti, a tim povodom oglasio se i predsjednik Vučić.

Na slici možete videti mlađanog Danila (uokvirenog crvenom bojom) u društvu više ljudi koji su bili na utakmici u Samari. 

On je sasvim očekivano čitavu priču sveo na lični nivo, usput koristeći priliku za još jedan obračun s Albancima, umjesto da se pozabavi suštinom problema. Neka se njegov sin slučajno zatekao među osobama iz kriminalnog miljea, ali zar ne bi onda bilo prirodno da pokaže zabrinutost zbog toga??? Pogotovo ako imamo na umu kako izgledaju dosijea pomenutih navijača.

Pošto građani Srbije ne mogu očekivati da ih od mafijaških obračuna zaštite državni organi koje plaćaju za taj posao, ostaje im jedino da se pouzdaju u Evropsku uniju. U tom smislu, izjave Ive Vajgla zvuče ohrabrujuće. Najavljeni amandmani na izvještaj o Srbiji nagoveštavaju da će evropska administracija izvršiti pritisak na srpske vlasti da počnu sa rešavanjem mafijaških ubistava i da istinski krenu u obračun sa organizovanim kriminalom.

Čitaj još:   PAO VIBER! Mnogi korisnici nisu u mogućnosti da šalju poruke ili obavljaju pozive! (foto, video)

Kao i u mnogim drugim oblastima, i u ovom slučaju se pokazuje zašto je ključni uslov za napredak država poput Srbije- manjak suvereniteta. Praksa je pokazala da srpske vlasti čine nešto dobro za svoje građane i svoju zemlju tek pod pritiskom sa Zapada…

 Izvor Al Džaziru Balkans / http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši