IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Znanje i rad kao zvezda vodilja

Amra Ramović iz Novog Pazara ima dvadeset pet godina i najmlađi je doktorand sa ugovorom o radu, na Institutu za biološka istraživanja “Siniša Stanković”.  Angažovana je na projektu ispitivanja terapija vezanih za tumore, a baziranih na molekularnom principu. Status studenta doktorskih studija stekla je u svojoj dvadeset trećoj godini i deo je grupe od 50 budućih doktora nauka koji će uz podršku Ministarstva prosvete ostati u svojoj zemlji i raditi na različitim naučnim projektima iz oblasti medicine.

Zahvaljujući dobrim rezultatima tokom školovanja i volji Vlade, mladi bez iskustva daljim zalaganjem mogu lako doći do posla, što je deo politike nastojanja da se spreči odlazak stručnjaka u inostranstvo.

Premijerka Srbije Ana Brnabić ugostila je najuspešnije mlade ljude u Republici, među kojima je i Amra, i ujedno su im podeljeni i ugovori o angažmanu. Predsednica Vlade zamolila je “budućnost ove zemlje da ne odustaje u borbi za ostvarenje svojih snova i stvaranje bolje budućnosti građana Srbije.

“Ja vas molim da se ne obeshrabrujete, da ostanete ovde i da se borimo zajedno, jer vi ste budućnost ove zemlje i od vas zavisi kakva će ova zemlja sutra biti”, poručila je premijerka.

Čitaj još:   SAOPŠTENJE ZA JAVNOST OKK NOVI PAZAR

Za razvoj nauke iz republičkog budžeta je izdvojeno 15 odsto više novca nego prošle godine. Minister prosvete Mladen Šarčević obećao je veća izdvajanja, nove zakone i osnivanje Fonda za nauku Republike Srbije: “Procenili smo da bi bilo “šminkanje” da idemo na neki ishitren, novi ciklus i zato smo krenuli ovim korakom, da vi ne čekate, da se uključite u istraživačke procese i da za vas ima mesta”.

Amra Ramović, mlada i uspešna Novopazarka sigurno će opravdati ukazano poverenje. Ona je dokaz da se znanje, rad i trud isplate, ali može njen uspeh će sigurno biti sjajna motivacija I nekoim drugim vrednim mladim ljudima iz ovog kraja da svoje rezultate predstave javnosti, I da, zašto da ne, dobiju priliku da svoja znanja primene kroz posao.

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- Jasmina Kruševljanin Bonđuković i Senad Senko Župljanin

http://www.ibalkan.net/

NOVI PAZAR: Pronađeno tijelo RAMIZA Rožajca KOJI SE UTOPIO U TRNAVICI… (foto, video)

Pronađeno je tijelo Novopazarca Ramiza Rožajca za kojim se tragalo Read more

NOVI PAZAR: Pronađeno beživotno tijelo za kojim je tragala policija! SUMNJA SE NA UBISTVO?

NOVI PAZAR– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Novi Pazar, Read more

Komentariši