IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Znanje i rad kao zvezda vodilja

Amra Ramović iz Novog Pazara ima dvadeset pet godina i najmlađi je doktorand sa ugovorom o radu, na Institutu za biološka istraživanja “Siniša Stanković”.  Angažovana je na projektu ispitivanja terapija vezanih za tumore, a baziranih na molekularnom principu. Status studenta doktorskih studija stekla je u svojoj dvadeset trećoj godini i deo je grupe od 50 budućih doktora nauka koji će uz podršku Ministarstva prosvete ostati u svojoj zemlji i raditi na različitim naučnim projektima iz oblasti medicine.

Zahvaljujući dobrim rezultatima tokom školovanja i volji Vlade, mladi bez iskustva daljim zalaganjem mogu lako doći do posla, što je deo politike nastojanja da se spreči odlazak stručnjaka u inostranstvo.

Premijerka Srbije Ana Brnabić ugostila je najuspešnije mlade ljude u Republici, među kojima je i Amra, i ujedno su im podeljeni i ugovori o angažmanu. Predsednica Vlade zamolila je “budućnost ove zemlje da ne odustaje u borbi za ostvarenje svojih snova i stvaranje bolje budućnosti građana Srbije.

“Ja vas molim da se ne obeshrabrujete, da ostanete ovde i da se borimo zajedno, jer vi ste budućnost ove zemlje i od vas zavisi kakva će ova zemlja sutra biti”, poručila je premijerka.

Čitaj još:   NOVA POBJEDA SANELA PAPİĆA

Za razvoj nauke iz republičkog budžeta je izdvojeno 15 odsto više novca nego prošle godine. Minister prosvete Mladen Šarčević obećao je veća izdvajanja, nove zakone i osnivanje Fonda za nauku Republike Srbije: “Procenili smo da bi bilo “šminkanje” da idemo na neki ishitren, novi ciklus i zato smo krenuli ovim korakom, da vi ne čekate, da se uključite u istraživačke procese i da za vas ima mesta”.

Amra Ramović, mlada i uspešna Novopazarka sigurno će opravdati ukazano poverenje. Ona je dokaz da se znanje, rad i trud isplate, ali može njen uspeh će sigurno biti sjajna motivacija I nekoim drugim vrednim mladim ljudima iz ovog kraja da svoje rezultate predstave javnosti, I da, zašto da ne, dobiju priliku da svoja znanja primene kroz posao.

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- Jasmina Kruševljanin Bonđuković i Senad Senko Župljanin

http://www.ibalkan.net/

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši