IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Albanski premijer Rama i dijaspora skupljaja novac da plate kaznu Džaki i Šaćiriju…

Albanska dijaspora pokrenula je akciju prikupljanja novca kako bi platila kaznu za švajcarske fudbalske reprezentativce Granita Džaku, Džerdana Šaćirija i Stefana Lihštajnera…

TIRANA, ŽENEVA ( iBalkan.net ) Evropa, Sport, Fudbal, utorak 26.06. 2018, 20: 59… Albanski premijer Rama i dijaspora skupljaja novac da plate kaznu Džaki i Šaćiriju…

NEIMENOVANI Albanac iz Njujorka putem sajta “Gofundme.com” pokrenuo je kampanju da se fudbalerima sakupi i plati kazna od ukupno 25.000 švajcarskih franaka zbog toga što su golove u pobJedi nad Srbijom (2:1) na Mundijalu slavili sklapanjem rukama “albanskog orla”.

Za 14 sati donirano je preko 11.000 dolara i kompletan iznos biće prosleđen Fudbalskom savezu Švajcarske.

– Donijeli su svim Švajcarcima i Albancima širom planete sreću i radost, molimo vas za malo podrške- navodi se na pomenutom sajtu u akciji.

FIFA je obrazložila da su Šaćiri, Džaka i Lihštajner sankcionisani zbog nesportskog ponašanja, ali su izbjegli suspenziju i uz novčanu kaznu dobili upozorenje.

Čitaj još:   STRAVIČNA NESREĆA: Nastradali prvog radnog dana!!!

Akciji se pridružio i albanski premijer Edi Rama, koji je otvorio račun u jednoj banci u Albaniji i pozvao zainteresovane da doniraju novac da bi se platila kazna za švajcarske reprezentativce.

U akciji nazvanoj “Ne plaši se orla”, Rama je pozvao Albance da pomognu da se plati, kako je naglasio, besmislena kazna.

– Ovo je gest zahvalnosti za dvojicu fudbalera za sve što su uradili za milione Albanaca- napisao je Rama na svom naloguna Fejsbuku.

I kosovski ministar trgovine Bajramu Hasaniju je donirao 1.500 eura.

– Oni su to uradili samo zato što nisu zaboravili svoje korjene. Novac je mala nagrada za radost koji su nam Džaka i Šaćiri priredili kada su svoje golove proslavili sa orlom- rekao je Hasani…

http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši