IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom, u sjevernim, centralnim i istočnim krajevima i sa pljuskovima sa grmljavinom u Hercegovini…

SARAJEVO( iBalkan.net ) Evropa, Vrijeme, Putovanja, pettak 29.06. 2018, 05:  49 … PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

Naoblačenje sa sjevera u drugoj polovini dana postepeno će se proširiti na cijelu Bosnu i Hercegovinu. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana u Bosni će padati kiša, na vrhovima planina i snijeg. Padavine neće biti obilne.

U Hercegovini padavine krajem dana uglavnom u sjevernim područjima, a u noći na subotu u ostalim dijelovima Hercegovine rijetko može pasti malo kiše. Vjetar veći dio dana slab južnog smjera. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever umjerene jačine, prolazno i sa jakim udarima. U noći na subotu u Hercegovini i jugozapadu Bosne jačanje bure. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu do 22 stepena. U mjestima sa dugotrajnom maglom bit će niža temperatura zraka.

U većem dijelu BiH prijepodne je pretežno sunčano. U centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama ima magle.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom, a na širem području grada su mogući i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vijetar slab i umjeren, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura oko 06 C, a najviša dnevna oko 23 C.

Čitaj još:   SARAJEVO: Usvojeni amandmani demobilisanih boraca u FBiH...

Temperature zraka u 06.00 sati: Bugojno i Sokolac 4 stepena, Bjelašnica i Zenica 7, Prijedor i Sarajevo 8, Drvar 9, Jajce, Sanski Most i Srebrenica 10, Ivan-sedlo i Zvornik 11, Doboj i Livno 12, Bihać 13, Banja Luka, Bijeljina, Stolac i Tuzla 14, Grude, Mostar i Trebinje 15, Neum 18 i Gradačac 19, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Danas relativno povoljne biometeorološke prilike…

Biometeorološke prilike danas su relativno povoljne. Prijepodne će biti ugodnije, uz stabilno vrijeme i više sunca.

U drugom dijelu dana i s dolaskom noći, opća slika će se pogoršati usljed promjene vremena, zbog čega će i tegobe kod osjetljivih osoba biti izraženije.

Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski i bolovi na mjestima povreda, glavobolja i nesanica, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Temperatura će biti u postepenom porastu, do ponedeljka ispod, a zatim oko i malo iznad proseka za ovo doba godine (prosek je od 25 do 28 C)…
Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši