“Nova droga EKSTAZI u je Srbiju stiže iz Kine”, pet puta je jači…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Nova vrsta droge stigla je u Srbiju iz Kine, a među mladima je popularna jer ima produženo dejstvo i njeni efekti traju i do osam sati, navodi se na državnom TV kanalu RTS…

BEOGRAD: Region, Crna Hronika, nedelja 01.07. 2018, 23:  59 … “Nova droga EKSTAZI u je Srbiju stiže iz Kine”, pet puta je jači…

NOVI EKSTAZI STIGAO IZ KINE U SRBIJU Pet puta je jači, a samo jedna tableta može DA UBIJE…

Takođe, podsjeća se da je u prethodnih deset dana troje tinejdžera umrlo od predoziranja.

“Roze tableta novog ekstazija ‘redbul’, pet puta je jača od uobičajene. Pretpostavlja se da je ova droga stigla iz Kine, a jedna doza može da izazove komu a potom i smrt”, navodi se. 

Klinički farmakolog Janko Samardžić je rekao da ta vrsta narkotika u sebi sadrži izuzetno velike količine “već standardnog ekstazija” koji se godinama ilegalno nalazi na tržištu.

Čitaj još:   NOVA PRILIKA ZA POSAO: Nećete vjerovati kojih radnika nedostaje u Njemačkoj

Prema našim saznanjima, ova vrsta tableta kod nas je stigla iz ilegalnih laboratorija sintetičkih droga iz Kine, a jačina samo jedne doze je pet puta veća nego ranije otkrivenih vrsta ovog narkotika. Kako kaže izvor jednog od tabloida u Srbiji, i da je upoznat sa situacijom na srpskom tržištu psihoaktivnih supstanci, ekstazi “redbul” najviše je rasprostranjen u Beogradu.

– Kliničkim ispitivanjima je ustanovljeno da doze od 75 mg aktivne MDMA supstance, koja se nalazi u običnom ekstaziju, nisu smrtonosne. Međutim, to se ne može reći za novootkrivene tablete koje su preplavile Srbiju. Naime, doza jedne tablete je pet puta jača od uobičajene, a mladi je uzimaju jer ima produženo dejstvo, njeni efekti traju i do osam sati- kaže naš sagovornik.

Čitaj još:   VIC DANA U cirkusku arenu uđe famozni ukrotitelj...

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši