IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Nova droga EKSTAZI u je Srbiju stiže iz Kine”, pet puta je jači…

Nova vrsta droge stigla je u Srbiju iz Kine, a među mladima je popularna jer ima produženo dejstvo i njeni efekti traju i do osam sati, navodi se na državnom TV kanalu RTS…

BEOGRAD: Region, Crna Hronika, nedelja 01.07. 2018, 23:  59 … “Nova droga EKSTAZI u je Srbiju stiže iz Kine”, pet puta je jači…

NOVI EKSTAZI STIGAO IZ KINE U SRBIJU Pet puta je jači, a samo jedna tableta može DA UBIJE…

Takođe, podsjeća se da je u prethodnih deset dana troje tinejdžera umrlo od predoziranja.

“Roze tableta novog ekstazija ‘redbul’, pet puta je jača od uobičajene. Pretpostavlja se da je ova droga stigla iz Kine, a jedna doza može da izazove komu a potom i smrt”, navodi se. 

Klinički farmakolog Janko Samardžić je rekao da ta vrsta narkotika u sebi sadrži izuzetno velike količine “već standardnog ekstazija” koji se godinama ilegalno nalazi na tržištu.

Prema našim saznanjima, ova vrsta tableta kod nas je stigla iz ilegalnih laboratorija sintetičkih droga iz Kine, a jačina samo jedne doze je pet puta veća nego ranije otkrivenih vrsta ovog narkotika. Kako kaže izvor jednog od tabloida u Srbiji, i da je upoznat sa situacijom na srpskom tržištu psihoaktivnih supstanci, ekstazi “redbul” najviše je rasprostranjen u Beogradu.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 23. jun 2018. godine

– Kliničkim ispitivanjima je ustanovljeno da doze od 75 mg aktivne MDMA supstance, koja se nalazi u običnom ekstaziju, nisu smrtonosne. Međutim, to se ne može reći za novootkrivene tablete koje su preplavile Srbiju. Naime, doza jedne tablete je pet puta jača od uobičajene, a mladi je uzimaju jer ima produženo dejstvo, njeni efekti traju i do osam sati- kaže naš sagovornik.

http://iBalkan.net

MILO Đukanović: Moja predsjednička kandidatura je odgovornost prema Crnoj Gori, cilj je pobjeda u prvom krugu… (video)

Moja predsjednička kandidatura je odgovornost prema Crnoj Gori koja je Read more

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Skupština grada, usvojila odluku o bratimljenju sa Bursom, veze su višestruke... (foto, video)

Komentariši