IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIVŠI BORCI BLOKIRALI GRANIČNI PRIJELAZ BIJAČA: “Niko za nas nije imao sluha, ovako više ne može”

Zbog protesta građana, od 12 sati blokiran je granični prijelaz Bijača, saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Granični prijelaz Bijača blokirali su bivši borci, članovi Udruženja zaboravljeni branitelji čiji predstavnik Drago Grbavac za Oslobođenje rekao:

– Nismo nikakvi razbojnici i nije nam drago što se moramo boriti za svoja prava na ovaj način. Razlog blokade je što federalna vlast nije ispoštovala dogovor koji smo postigli 23. maja. Niko za nas nije imao sluha. Želimo dobro ovoj državi, ali ovako više ne može.

Na pitanje do kada će blokada trajati i da li su predstavnici branitelja tražili nekoga iz vlasti zbog pregovora, Grbavac je odgovorio:

– S kim da razgovaramo kada su nas svi prevarili? Nas u Bukvarevićevom zakonu nema i to je to. Blokada će trajati dokle bude trebalo, kazao je Grbavac.

Čitaj još:   APEL POZNATIH: PAZAR NA KOLJENIMA, SRBIJO USTANI…

Napominjemo, grupa demobilisanih boraca se okupila u petak ispred zgrade Parlamenta FBiH kako bi saznali da li će biti održana sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, odnosno je li Zakon o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica upućen u parlamentarnu proceduru. Tada su borci vrlo jasno poručili “Nama je ovo zadnji momenat, spremni smo i na blokadu FBiH”

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

izvor: slobodnabosna.ba

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

LP: Jezive prijetnje novinarima Gradske TV pravi rezultati izbora u Podgorici…

Liberalna partija oštro osuđuje prijetnje koje su dobili novinari Gradske Read more

Komentariši