STRAVIČNA NESREĆA U TURSKOJ: 10 MRTVIH I 73 OSOBE TEŠKO POVRIJEDJENE

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Putnički voz je izleteo sa šina na sjeverozapadu Turske, a prema izvještajima lokalnih medija ima 10 mrtvih i 73 ranjenih.

INesreća se dogodila kada je pet vagona u vozu, sa 300 ljudi, skliznulo sa šina blizu granice sa Grčkom, prema novinskoj agenciji Anadolija. CNN Turk je izveštava da je nesreća prouzrokovana srušenim mostom.
Voz se kretao iz Uzunkoproa, u provinciji Edirne, do Istanbula, a nesreća se desila u blizini blizu sela Sarilar u oblasti Tekirdag u Corluu, prema Anadoliji.

 

Nekoliko vagona voza iskočilo iz šina na severoistoku Turske, javili su danas turski mediji.

Voz je danas u 15:45 sati krenuo iz Uzunköprü četvrti u Istanbulu, ali kako je  do iskliznuća vagona je došlo iz još nekog nepoznatog razloga u blizini sela kod grada Çorlu .

Čitaj još:   BEOGRAD: ''TOMA GROBAR'', PRELOMIO, RUŠI VUČIĆA, Osniva stranku i CIJEPA SNS...

Brojne ambulante su se odmah uputile na licu mjesta i na  to područje. Prema izjavama očevidaca,ima  mnogo ranjenih ali na žalost ipoginulih . Do mjesta nesreće je jako teško doći i automobilom, ali uprkos svemu sve ekipe za hitnu pomoć su jako brzo se našle na mjestu nesreće.

Podsekretar Ministarstva zdravlja  Eyüp,  u svojoj izjavi za medije je potvrdio da do sada ima 10 osoba koji su  izgubili život a 73 osobe su ranjene. Podsekretar je još rekao da se na licu mjesta našlo oko 100 ambulantnih vozila iz cijele regije.

izvor:agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *