ANKARA Polaganju zakletve predsjednika Erdogana će prisustvovati 22 predsjednika…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ukupno 22 predsjednika u ponedjeljak u predsjedničkoj palati u Ankari će prisustvovati inauguraciji predsjednika Redzepa Tajipa Erdogana, izjavili su izvori bliski predsjedniku, prenose agencije…

ANKARA: SVIJET, Ekonomija, ponedeljak … 09.07. 2018, 08: 59…ANKARA Polaganju zakletve predsjednika Erdogana će prisustvovati 22 predsjednika…

Na samoj ceremoniji u Ankari će prisustvovati i potpredsjednici, političari, zvaničnici i ministri iz više zemalja, izjavio je izvor koji želi da ostane anoniman.

Erdogan će položiti zakletvu u parlamentu u ponedjeljak u 16:30 časova po lokalnom vremenu. Nakon polaganja zakletve, posjetit će Anitkabir, mauzolej osnivača Republike Turske Mustafe Kemala Ataturka.

U 18:00 časova po lokalnom vrijeme, ceremonija inauguracije održat će se u predsjedničkoj palati na kojoj će prisustvovati strani zvaničnici.

Na spiska gostiju koji su potvrdili svoje prisustvo su lideri Saudijske Arabije, Bugarske, Gruzije, Makedonije, Moldavije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Pakistana, Kirgistana, Sudana, Gvineje, Zambije, Gvineja Bisau, Ekvatorske Gvineja, Somalije, Mauritanije, Gabona, Čada, Džibutija, Venecuele i  Turske Republike Sjeverni Kipar, kao i emir Katara.

Čitaj još:   Erdogan, najavio operaciju u Siriji, istočno od Eufrata...

Također, ceremoniji će prisustvovati i 28 stranih zvaničnika uključujući premijere, potpredsjednike, predsjednike skupština i ministre.

Generalni sekretari Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi i D-8 i evropski komesar za migracije i unutrašnje poslove također će biti među prisutnima…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši