IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SUZE ZA ŽRTVE GENOCIDA: Stotine Sarajlija tekbirima dočekale kamion sa tabutima koji je prošao kroz Sarajevo

Na stotine Sarajlija okupilo se ispred zgrade Predsjedništva BiH, gdje su dočekali tabute posmrtnih ostataka srebreničkih žrtava.

U trenutku dolaska kamiona nastupila tišina, mogao se čuti samo jecaj i plač porodica žrtava a zatim su se čule  dove: ”Da im Allah podari Džennet, a kazni zločince”.

Sarajlije su dodirivale kamion prekriven zastavom BiH a jecaji su odzvanjali Titovom dok je kamion nastavio put prema Srebrenici.

Oni su ispratili Bošnjake, Srebreničane, koji su mučki ubijani i strijeljanji 1995. godine u UN-ovoj zoni koja nije bila zaštićena.

Na njihovim licima vidjeli su se grč i bol koje dijele sa članovima porodica koje danas ispraćaju 35 svojih najmilijih.

Kamion s posmrtnim ostacima 35 identifikovanih žrtava genocida u Srebrenici stigao je iz Visokog u Sarajevo odakle će krenuti prema Potočarima gdje će žrtve naći konačni smiraj 11. jula u Memorijalnom centru.

Ovogodišnja kolektivna dženaza u Srebrenici je najmanja do sada, s obzirom na to da će biti ukopan ostaci samo 35 identifikovanih žrtava genocida.

Čitaj još:   DRAMA NA LETU ZA TUZLU: Pokušao otvoriti vrata aviona- „Zašto me vodite tamo, je*em vam mater“ srušiću avion, ubiću sebe, ženu i djete... (foto, video)

Među žrtvama su i četiri maloljetnika.

Riječ je o dječacima koji su imali 16 i 17 godina kada su ubijeni. Najmlađi među njima je Vesid Ibrić. Imao je 16 godina kada je ubijen. Feris Mehmedović također je imao 16 godina.

Ove godine u Potočarima bit će ukopani i posmrtni ostaci dva sedamnaestogodišnjaka – Muhameda Alića i Edina Burića.

Foto: A. Durgut izvor: agencije

 

Niti čuje niti vidi: Za DRITANA Abazovića oštre poruke Tanje Fajon nisu ništa negativno…

Postoji velika prijetnja da se pristupni pregovori Evropskoj uniji zaustave Read more

Svetosavska starleta Danica Crnogorčević je AFRODIZIJAK za one koji slave fašizam i ratne zločine, od Banjaluke do Moskve! (foto, video)

Taktika propagandista ''srpskog sveta'' je da  Crnogorčević predstave kao ideal Read more

Čitaj još:   BANJA LUKA: RS slavi 9. januar, genocid, zločine, etničko čišćenje, silovanja, logore... (foto)

Komentariši