IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Marš mira: Podvezana koljena i krvavi žuljevi ne mogu ih pokolebati

Oko šest hiljada ljudi iz Bosne i Hercegovine i svijeta  koje su krenule na Marš mira, kojim se odaje počast žrtvama genocida u Srebrenici, danas, u popodnevnim satima bi trebalo stići u Potočare.

Učesnici Marša mira su u selu Mravinjci jutros započeli treću etapu pješačenja koji bi se danas trebala završiti u Memorijalnom centru Potočari. Nakon kratkog odmora u Prokopu, Marš mira se nastavio.

Rijetki su oni bez povreda, stotine metara zavoja je potrošeno, a sanitetska služba ima pune ruke posla. Podvezana koljena i krvavi žuljevi na stopalima ne mogu pokolebati učesnike 13. Marša mira, moral je na visokom nivou.

Sanitetska služba ima pune ruke posla.

Marš mira je pohod koji se održava u sklopu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini sa ciljem odavanja počasti žrtvama genocida te podsjećanja na stravične zločine koje su počinile snage vojske i policije bh. entiteta Republike Srpske, potpomognute snagama iz Srbije, nad Bošnjacima “Sigurnosne zone Ujedinjenih naroda – Srebrenica” u julu 1995. godine.

Čitaj još:   VUČIĆ OBJAVIO: Mandatar za sastav nove Vlade Srbije bit će... (foto + video)

Prema Memorijalnom centru Potočari jutros su krenuli goraždanski biciklisti koji tradiocionalno njeguju sjećanje na Srebrenicu.

Više od 200 motorista krenulo je iz Bihaća preko Donjeg Vakufa i Travnika i stiglo u Sarajevo, a odakle će u pojačanom sastavu blizu 700 njih krenuti ka Srebrenici gdje će odati počast žrtvama genocida.

 

izvor:faktor.ba, agencije

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

Komentariši