IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Marš mira: Podvezana koljena i krvavi žuljevi ne mogu ih pokolebati

Oko šest hiljada ljudi iz Bosne i Hercegovine i svijeta  koje su krenule na Marš mira, kojim se odaje počast žrtvama genocida u Srebrenici, danas, u popodnevnim satima bi trebalo stići u Potočare.

Učesnici Marša mira su u selu Mravinjci jutros započeli treću etapu pješačenja koji bi se danas trebala završiti u Memorijalnom centru Potočari. Nakon kratkog odmora u Prokopu, Marš mira se nastavio.

Rijetki su oni bez povreda, stotine metara zavoja je potrošeno, a sanitetska služba ima pune ruke posla. Podvezana koljena i krvavi žuljevi na stopalima ne mogu pokolebati učesnike 13. Marša mira, moral je na visokom nivou.

Sanitetska služba ima pune ruke posla.

Marš mira je pohod koji se održava u sklopu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini sa ciljem odavanja počasti žrtvama genocida te podsjećanja na stravične zločine koje su počinile snage vojske i policije bh. entiteta Republike Srpske, potpomognute snagama iz Srbije, nad Bošnjacima “Sigurnosne zone Ujedinjenih naroda – Srebrenica” u julu 1995. godine.

Čitaj još:   "ANA" PRIJETI: "Ako, Kosovo osnuje vojsku, VOJNA INTERVENCIJA, ovo ne možemo gledati..."

Prema Memorijalnom centru Potočari jutros su krenuli goraždanski biciklisti koji tradiocionalno njeguju sjećanje na Srebrenicu.

Više od 200 motorista krenulo je iz Bihaća preko Donjeg Vakufa i Travnika i stiglo u Sarajevo, a odakle će u pojačanom sastavu blizu 700 njih krenuti ka Srebrenici gdje će odati počast žrtvama genocida.

 

izvor:faktor.ba, agencije

Šta stoji iza pomame za DRŽAVLJANSTOM SRBIJE u SREBRENICI?

Vraća li se Srbiji usluga zbog glasanja brojnih građana ove Read more

SKANDAL U SREBRENICI: U VETERINARSKOJ STANICI „SREĐUJU“ PAPIRE ZA DRŽAVLJANSTVO SRBIJE???

Ispred Veterinaske stanice u Srebrenici danas desetine građana. Kako N1 Read more

VUČIĆ: Ne pada mi na pamet da priznam GENOCID u Srebrenici…

BEOGRAD– Predsjednik Srbije Aeksanda Vučić rekao je da nema namjeru Read more

Komentariši